Hlavní obsah

Situace je hodně špatná, už to chce nějaký ušmudlaný gól, říká příbramský Pilík

Příbram

Ani na pátý pokus Příbram v novém ligovém ročníku nezískala jediný bod a nevstřelila branku. Zůstává přibita ke dnu tabulky a samotní hráči už pomalu ztrácejí víru, že dokáží vstřelit gól. Zkušený záložník Tomáš Pilík, kterého nový kouč Petr Rada vrátil do základní sestavy, však zoufalství nepropadá.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Příbramská opora Tomáš Pilík (vlevo) bojuje o míč s Lukášem Bartošákem z Liberce.

Článek

Znovu jste prohráli. Je z vašeho pohledu situace už zoufalá?

Neřekl bych zoufalá, ale hodně špatná ano. Nějaké šance, nebo jejich náznaky jsme měli i v utkání s Libercem, ale nic nám tam nepadlo. Jsme v koncovce málo důrazní. Centr do šestnáctky dokážeme dát, ale chodíme tam v malém počtu. Musíme se o to víc poprat.

Pořád jste nedali gól. Co se s tím dá dělat?

Pracujeme na tom pořád. Ale bohužel, nic nám tam zatím nespadlo. Věřili jsme, že to s Libercem zlomíme. Zase nic... Musíme makat dál a zlomit to, třeba nějakým ušmudlaným gólem.

Věříte, že se gólu brzy dočkáte?

Kdybych tomu nevěřil, neměl bych v mužstvu co dělat. Po reprezentační pauze hrajeme s Hradcem. Věřím, že tu smůlu zlomíme už v tomhle utkání.

V minulé sezóně jste zažil podobnou situaci. Po pěti kolech jste měli na kontě jeden bod. Jak taková situace působí na psychiku?

Není to nic příjemného. Chtěli jsme jít do pauzy v lepší atmosféře. Mrzí nás to všechny, ale nezbývá nám, než se prát dál a dostat se z toho. Nikdo nám v tom nepomůže.

Cítíte, že už vám soupeři utíkají a bojujete o ligové přežití?

Až tak zle to necítíme. Ale to neustálé a zatím marné dotahování ztrát nás stojí spoustu sil.

V čem je podle vás největší problém?

V našich hlavách... Přestáváme si věřit. Musíme to z nich dostat. Začít si věřit.

Přinesl nový kouč Rada do kabiny i novou energii?

Změna vždycky nový impulz. Nový kouč se na nás snaží působit pozitivně, nijak nás nesvazuje. Chce po nás tvrdou práci, což je v pořádku. Za týden se toho ale moc změnit nedá, i když jsme hodně makali. Škoda, že jsme to nezužitkovali. Jak jsem řekl, problém je hlavně v našich hlavách.

Udělal ale změny na některých postech a vás vrátil do základní sestavy...

Takhle vidí naše pozice na hřišti on, jeho předchůdce je viděl jinak. Nehledal bych v tom něco speciálního. Osobně jsem rád, že jsem zpátky.

Trenér Pulpit vás hodně kritizoval. Měli jste neshody?

To nebudu komentovat.

Může vám výrazně pomoci nadcházející čtrnáctidenní přestávka?

Věřím, že ano. Trenér nás víc pozná. Snad si vyčistíme hlavy a konečně se dočkáme gólů i bodů.

Reklama

Související témata: