Hlavní obsah

Za vítězný gól jsem rád, ale mohl jsem si dát i vlastence, přiznal liberecký Hovorka

Příbram

Stoper David Hovorka je už druhou sezónu oporou libereckého Slovanu. Svými výkony si říká o pozvánku do reprezentace. Jeho gól hlavou rozhodl v neděli v Příbrami o prvním vítězství Liberce v novém ligovém ročníku.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Liberecký David Hovorka (vpravo) během utkání v Příbrami. Vlevo je domácí hráč Lester Peltier.

Článek

Chvíli nebylo jasné, kdo vlastně dostal míč do příbramské branky. Nakonec jste byl označen autorem gólu vy. Jak se situace seběhla?

Kopali jsme trestný kop. Míč se odrazil k Egonu Vůchovi. Křikl jsem na něj, on mě viděl a hlavou už jsem balón jen usměrnil do sítě. Jsem za ten gól moc rád.

O chvilku později jste si ale mohl dát vlastní gól...

Bylo k tomu fakt blízko a jsem moc rád, že míč nakonec skončil vedle naší brány. Nabíral jsem si v šestnáctce domácího hráče a zároveň jsem chtěl hrát míč. Na přední tyči jsme se střetli. Trochu mě vychýlil, takže jsem neměl balón úplně pod kontrolou, ale naštěstí jsem si vlastence nedal.

Příbram byla bez bodu, Slovan měl jen dva. Cítili jste, že v tomhle utkání jde opravdu o hodně?

Pro nás to bylo hodně těžké utkání psychicky i fyzicky. Start do ligy se nám nepovedl, soustředili jsme se hlavně na postup do Evropské ligy. Věděli jsme, že už musíme zabrat a navázat na dobré výkony z kvalifikace. To se nám povedlo, i když jsme měli i štěstí.

Tři body máte, ale herně nebyl váš výkon nijak oslnivý. Ozvala se únava ze čtvrtečního play off s Larnakou?

Máte pravdu, herně nic moc. Ale důležité jsou v tuhle chvíli body. Musíme se herně zlepšit, to je jasné. Teď na to máme čtrnáctidenní pauzu. Samozřejmě, že čtvrteční zápas jsme cítili, navíc Příbram ve druhé půli přitvrdila a rozhodně nám nepomohlo ani to hrozné horko. Síly ubývaly velmi rychle.

Berete tři body z Příbrami jako odrazový můstek pro domácí ligu?

Přesně tak, stejně nám to řekl i trenér Trpišovský. Získali jsme klid. Teď se musíme připravit na nadcházející zápasy, teď máme doma Plzeň, pak jedeme na Slavii.

Váš parťák ze stoperské dvojice Lukáš Pokorný nedohrál pro zranění. Přemýšlel jste o tom, že byste za něj vzal místo v reprezentaci, do níž byl nominovaný?

Tak to vůbec ne! On si ho zaslouží. Odvádí výbornou práci. My jsme moc rádi, že máme v reprezentaci nejen Lukáše, ale i Honzu Sýkoru a v té slovenské gólmana Martina Dúbravku.

Reklama

Související témata: