Hlavní obsah

Kdo povede Slavii? Do Edenu prý míří Kozel!

Praha
Aktualizováno

Fotbalisty Slavie by měl po odvolaném kouči Dušanu Uhrinovi mladším převzít Luboš Kozel. Bývalý obránce nastupoval za Slavii v devadesátých letech a pomohl jí k zisku mistrovského titulu i postupu do semifinále Poháru UEFA v roce 1996. Informaci přinesl v úterý server efotbal.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Luboš Kozel.

Článek

Pětačtyřicetiletý Kozel po minulém ligovém ročníku skončil na lavičce pražské Dukly a od té doby působil u reprezentace do 18 let. Podle efotbal.cz měl ale u mládežnického národního týmu výstupní klauzuli ve smlouvě, kterou nyní uplatnil. V Edenu se údajně domluvil na tříletém kontraktu.

Vedení pražského klubu tuto skutečnost zatím nepotvrdilo, Kozel však patří mezi čtyři nejvážnější kandidáty na exponovaný post trenéra Slavie. Dalšími jsou v Polsku úspěšný Radoslav Látal, někdejší kouč Plzně Karel Krejčí či trenér slovenského mistra z Trenčína Martin Ševela.

Slavia nemá trenéra od pondělí, kdy vedení odvolalo kvůli neuspokojivé hře a výsledkům Uhrina mladšího. Pražané jsou v tabulce nejvyšší soutěže desátí a ztrácejí osm bodů na první místo. Mají ale k dobru odložený zápas prvního kola v Brně. V kvalifikaci Evropské ligy přešli přes Levadii Tallinn a Rio Ave, ve 4. předkole však vypadli po výsledcích 0:3 doma a 0:3 venku s Anderlechtem Brusel.

Reklama

Související témata: