Hlavní obsah

Asi jsem chtěl až moc, kaboní se Kadlec po party, jež výhrou neskončila

Což o to, atmosféra nevšednosti zápasu odpovídala. Jenže sobotní letenská party dvou velkých navrátilců postrádala happy end. Zatímco Tomáš Rosický přišel na hřiště až v závěru, Václav Kadlec sehrál remízový duel s Mladou Boleslaví (2:2) celý. „Výsledek je velkým zklamáním, zvlášť když přišel víceméně plný dům,“ neskrývá jedna z posil fotbalové Sparty.

Václav Kadlec po zápase s BoleslavíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Václav Kadlec po zápase s Boleslaví.

Na Letné body často nerozdávají. O to citelnější sobotní ztráta pro fotbalisty Sparty je, že během reprezentační přestávky získali dvě posily, s jejichž pomocí by měli být v domácí soutěži takřka nezničitelní.

„Remíza je bohužel zasloužená. Neřekl bych, že jsme byli lepší než Boleslav," uznává Václav Kadlec. „Fanoušci byli výborní až do úplného konce. Kvůli nim mě to mrzí."

Atmosféra mu dodávala chuť

Navrátilec z Dánska předem počítal s tím, že diváci přijdou hlavně na Rosického. Sváteční atmosféry si přesto užíval. „Dodávala mi chuť. Těšil jsem se, byl plný elánu. Nohy mi rozhodně nesvazovala. Chtěl jsem hodně. Ale občas se stává, že když člověk chce až moc, vyjde to vniveč."

Začal na levém křídle, brzy přešel na pravé. A sestavou putoval prakticky celý zápas. „Druhou půli jsem už začal v útoku. Když jsme pak byli ke konci na hřišti čtyři útočníci, musel jsem se posunout pod hrot. Žádný problém to však nebyl. Od šestnácti jsem zvyklý, že nemám stálý post," ujišťuje 24letý reprezentant.

Kritika do vlastních řad

Na druhou stranu mu však vadí, že se nedostal do hry tak často, jak by si představoval. A s ním vlastně i celá Sparta.

„Nevyhráli jsme a ani nepodali dobrý výkon. Dostali jsme dva góly, to by se doma rozhodně nemělo stávat. Nemůžeme být se sebou spokojení," poukazuje kriticky.

Zatímco Kadlec je nejdražším hráčem české ligy, Rosický zase její největší hvězdou.

„Tomáš si chodí pro míče ke stoperům a vyváží je, nebojí se hrát. Umí dát kolmou přihrávku, což nám do jeho příchodu chybělo," oceňuje Kadlec.

Reklama

Související témata: