Hlavní obsah

Slavia otočila, ale Teplice stihly srovnat! Klokani za půli zničili Brno, Jablonec s Duklou remizoval

Praha
Aktualizováno

Divoký závěr, dělba bodů! Ve šlágru nedělního programu 6. kola fotbalové ligy skončila bitva slávistů, které premiérově vedl Jaroslav Šilhavý, na teplické půdě 2:2. Hostující Škoda trefil v úvodu jen tyč, zahodil i další šanci, na druhé straně dal gól Vondrášek, po pauze srovnal Mešanovič a obrat dokonal Mihalík, jenže teplický Vaněček šťastně srovnal. Ve zbývajících duelech kola si ve vršovickém Ďolíčku Bohemians 1905 poradili se Zbrojovkou Brno (3:0). Dukla vedla v Jablonci, ovšem jen do 52. minuty, kdy srovnal Mihálik.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý během utkání v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Brnu se výjezd do Prahy vůbec nepovedl. V souboji celků, které chtěly potvrdit výhru z minulého kola, utrpělo první ligovou porážku v sezóně.

Všechny góly padly v první půli, ten poslední dal Havel z půlky po nepovedeném vyběhnutí a odkopu brankáře Melichárka.

Jablonec by letos chtěl útočit na pohárové pozice, jenže po úvodních dvou výhrách se zasekl a čeká na vítězství. Duklu v lize neporazil počtvrté za sebou. Na rozdíl od předešlých dvou ligových zápasů alespoň dal gól.

Hosty, kteří také začali sezónu nevalně, vedl po odchodu Jaroslava Šilhavého do Slavie coby dočasný kouč Jaroslav Hynek. Přes bodový zisk zůstanou Pražané v dolní polovině tabulky.

Teplice hostily pražskou Slavii. Na lavičce sešívaných se poprvé objevil Šilhavý, který dostal jednoznačný úkol - zvednout výkony a vylepšit výsledky mužstva, které má bojovat o titul. Pražané se v případě vítězství mohli bodově dotáhnout na svého soupeře. Byli k tomu nakonec relativně blízko, ale v bláznivé koncovce Tepličtí srovnali.

6. kolo první fotbalové ligy:
Pátek
Slovácko - Zlín 1:3
Sobota
Sparta - Ml. Boleslav 2:2
Karviná - Jihlava 3:0
Hradec Králové - Příbram 2:0
Liberec - Plzeň 1:2
Neděle
Bohemians 1905 - Brno 3:0
Branky: 28. Hašek, 32. Šmíd, 45.+2 Havel
Jablonec - Dukla 1:1
Branky: 52. Mihálik - 14. Považanec
Teplice - Slavia 2:2
Branky: 43. Vondrášek, 88. Vaněček - 73. Mešanovič, 85. Mihalík

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články