Hlavní obsah

Šilhavý se na slávistickou lavičku neposadil ani na chvíli, protivné Teplice ale pro něho zase znamenaly prokletí

Teplice

Aby Teplice proklel. Dvakrát proti nim v prvních šesti kolech ligového podzimu trenér Jaroslav Šilhavý vyrukoval, ani jednou je neporazil. „Holt pech, teď jsme k tomu byli blízko, ale v závěru nám scházela větší zkušenost, abychom si výhru pohlídali,“ rozhodil rukama v nedělním večeru na Stínadlech, kdy jeho svěřencům dvě minuty před koncem doslova ukradl vítězství domácí Vaněček šťastnou tečí, která znamenala vyrovnání 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jaroslav Šilhavý a fotbalisté Slavie Michael Ngadeu (uprostřed) a Ruslan Mingazov po utkání v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

V úvodním podzimním dějství při premiéře na lavičce Dukly Šilhavý s Teplicemi prohrál, v neděli na Stínadlech se sice na lavičku ani na chvíli neposadil, ale stejně mu to nebylo nic platné. Poté, co v týdnu utekl z Julisky do Edenu, mu na severu Čech byl souzen jen bod. A to mu ho ještě zachraňovali náhradníci Mešanovič s Mihalíkem, které poslal na hřiště až v průběhu druhé půle.

„Beru ho ale s pokorou, protože Teplice jsou protivným soupeřem. A tím nemyslím jen to, že mně dvakrát obraly o body, protože skutečně není standardní se s jedním protivníkem v tak rychlém sledu potkat dvakrát jako trenér. Protivné jsou proto, že hrají agresivně, zdravě, jednoduše. Mají na to kádr, do něhož namixovali mladé i zkušené fotbalisty," netajil nový slávistický kouč, že i remíza představuje dobré vykročení.

Sám se o ni zasloužil. Třeba i tím, že se nerozpakoval vystřídat i nejdražší slávistickou posilu letošního léta Nizozemce Van Kessela, který se v Teplicích trápil a byl na trávníku jasně nejslabší.

„Nebudu mít problém ho střídat nebo třeba vůbec nepostavit. Když přijde hvězda za takové peníze, jako on, očekávám od ní výkon," souhlasil Šilhavý, že Holanďan hrál hodně mizerně. „Na Slovensku dávat gól za gólem, ale naše liga je jinde. Bude si muset zvyknout. I třeba na mou zásadu, že na prvním místě musí být klub a teprve pak následuje hráč a trenér," připomínal, s čím do Edenu přišel a co bude platit pro každého jeho svěřence bez ohledu na jméno či sumu, kterou si transfer vyžádal.

„Pro mě fakt nehraje roli, jak je hráč slavný nebo drahý," opakoval Šilhavý, který na úvod nového angažmá odvezl z protivných Teplic sice jen bod, ale i ten kvitoval. „Jsem ve Slavii na začátku cesty, takže bylo jasné, že při mé premiéře bude rozhodovat o úspěchu i charakter hráčů. Částečně ho prokázali, zato větší zkušenost jim v závěru scházela, aby pohlídali výhru. Proto remíza," glosoval své první vystoupení ve slávistických službách, při němž mu k výhře nepomohlo ani to, že celých devadesát minut prožíval ve svém vymezeném sektoru a na lavičku se ani na chvíli neposadil.

Reklama

Související témata: