Hlavní obsah

Úkol splněn, hlásil Mihalík trenérovi. Jako slávistický náhradník dal gól a na další nahrál

Byl to šťastný tah. Nový slávistický kouč poslal Mihalíka do druhé půle teplického duelu místo dalšího legionáře Mingazova a ten se mu odvděčil. Nejenže nahrál dalšímu náhradníkovi Mešanovičovi na vyrovnávací branku, ale sám přidal také jednu, kterou skóre otočil. „Škoda, že nestačila na vítězství. Vždyť jsme ještě tři minuty před koncem vedli,“ litoval dvaadvacetiletý slovenský fotbalista Jaroslav Mihalík, že slávistická obrana dovolila domácímu Vaněčkovi vyrovnat, takže body se nakonec dělily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Jaroslav Mihalík (vpravo), Muris Mešanovič (uprostřed) a Martin Berkovec po utkání v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Mingazovovi na teplických Stínadlech hra nešla, takže o přestávce zůstal v kabině. Slavia prohrávala a její nový trenér Šilhavý proto musel zareagovat.

„Dostal jsem za úkol oživit hru a třeba zkusit dát i gól," mohl po naplnění devadesáti minut Mihalík hlásit, že úkol splnil. Podal o třídu lepší výkon, než turkmenský legionář, kterého střídal.

„Nebereme to tak, že jsme momentálně náhradníky, chceme pomoci mužstvu," promlouvat za sebe i za Murise Mešanoviče, jenž pro změnu vystřídal nejdražší letní posilu Pražanů Van Kessela a byl rovněž jasně lepší než Nizozemec.

„Mihalíka, Mešanoviče i Horáka jsem poslal na hřiště, aby oživili hru, což se opravdu povedlo. Samozřejmě je to příjemné a povzbuzující, ale závěry bych z toho nedělal. Nechci kritizovat hráče, které jsem střídal. Byl to náš první společný zápas, z něhož nebudu dělat závěry. Uvidím, jak budou kluci pracovat na tréninku a podle toho vyberu sestavu pro příští zápas," nechtěl se trenér Šilhavý pouštět do úvah, zda si náhradníci řekli výkonem a góly o místo v základní sestavě pro příští ligový duel s Libercem.

Ani Mihalík samozřejmě nedokázal vydedukovat, zda pro něho bude mít Šilhavý místo v základu, jedno však kvitoval: „Během přípravy na Teplice jsme s novým trenérem cvičili nový systém a taktiku, stejně jako věci, které jsme měli dát do zápasu. Povedlo se nám to. I náš výkon byl lepší, protože jsme nenakopávali míče, jako v předchozích utkáních, ale bylo to z naší strany fotbalovější."

Ztracené výhry, po níž Slavia v Teplicích sahala, litoval samozřejmě on, stejně jako trenér. „Bod bereme, ale škoda, že nejsou tři. Vždyť jsme ještě tři minuty před koncem vedli," povzdechl si Mihalík. „V závěru nám scházela zkušenost, nebyl to tak kompaktní výkon, abychom zkušeně zápas dohráli a výhru si pohlídali. Ale pokud budou kluci pracovat jako v tréninku, věřím, že budeme stoupat výš," netajil nový trenér Šilhavý.

Reklama

Související témata: