Hlavní obsah

Boleslav jde před Spartu. Příbram slaví první výhru, Jihlava se jí ani s Bílkem nedočkala

roj, dosSport.cz
Aktualizováno

Pěti sobotními duely odstartovalo 7. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. Na vedoucí Zlín se po výhře 3:0 nad Slováckem minimálně do pondělí dotáhla Mladá Boleslav. Dukla s novým koučem porazila v derby Bohemians 1905 4:1. To v Jihlavě se nový kouč výhry nedočkal, Michal Bílek dovedl Vysočinu k remíze s Jabloncem 1:1. Příbram se konečně trefila, a to hned třikrát. Po výhře 3:2 nad Teplicemi dosáhla na vůbec první body v sezóně. Brno se rozešlo s Hradcem Králové smírně 1:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Michael Rabušic (vlevo) z Jihlavy v souboji Tomášem Hübschmanem z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Boleslavští prožívají nejlepší ligový start za posledních deset let. V minulém kole remizovali na Spartě, kterou po jednoznačné výhře 3:0 nad Slováckem momentálně odsunuli z druhé příčky. Dvěma brankami se blýskl Chramosta. Slovácko si připsalo třetí porážku za sebou, Boleslav čtyři duely za sebou neprohrála.

Jaroslav Hynek poprvé vedl Duklu coby hlavní kouč a hned se radoval z výhry. Klokany porazila Dukla po čtyřech letech. Bohemians sice dostal brzy do vedení Mašek. Ještě v první půli si však srazil Čajičův centr do vlastní brány Dostál a před pauzou byl navíc vyloučen Havel. Přesilovku pak domácí ve druhé půli využili k obratu po brankách Považance, Kušníra a Nestora.

Mahmutovič dokonal příbramský obrat

Příbram se málem stala prvním týmem v historii ligy bez vítězství po sedmi kolech. Proti Teplicím dvakrát prohrávala po trefách Vaněčka. Vůbec prvním gólem Příbrami v sezóně ale nejprve srovnal Majtán, pět minut před koncem pak po několika vteřinách na hřišti odvracel porážku domácích Brandtner. V nastavení pak dokonal obrat proti svému bývalému klubu Mahmutovič.

Příbram i přes výhru zůstává poslední o skóre za rovněž tříbodovou Jihlavou. Vysočina ale dál na první vítězství čeká. Nedočkala se ho ani při premiéře kouče Michala Bílka. Doma s Jabloncem po Kouřilově brance prohrávala, ve druhé půli ale zaslouženě srovnal Rabušic.

Drama v závěru viděli fanoušci v Brně. Po Škodově brance v 80. minutě už mířila Zbrojovka za vítězstvím, jenže těsně před koncem srovnal po standardní situaci Plašil. Brno uhrálo čtvrtou remízu a má na svém kontě jen tři vstřelené góly.

Program 7. kola:
Sobota
Dukla - Bohemians 4:1
Branky: 24. vlastní Dostál, 69. Považanec, 80. Kušnír, 90. Néstor  - 13. Mašek
Příbram - Teplice 3:2
Branky: 35. Majtán, 85. Brandner, 90.+2. Mahmutovič - 14. Vaněček, 75. Vaněček
Brno - Hradec 1:1
Branky: 80. Škoda - 88. Plašil
Ml. Boleslav - Slovácko 3:0
Branky: 16. Chramosta, 49. Chramosta, 61. Mebrahtu
Jihlava - Jablonec 1:1
Branky: 74. Rabušic - 22. Kouřil
Neděle
18:00 Plzeň - Karviná
Pondělí
17:00 Zlín - Sparta
18:30 Slavia - Liberec

Reklama