Hlavní obsah

Je zle, tušil Koubek po vyloučení. A Dukla si jeho Klokany opravdu povodila

Praha

Jeli na Julisku s výbornou bilancí ze vzájemných zápasů v zádech. Co se vrátili do nejvyšší soutěže, fotbalisté Bohemians ještě s Duklou neprohráli. Tentokrát však Klokani narazili. A tvrdě. Celý druhý poločas museli hrát o deseti bez vyloučeného Havla a nakonec utržili debakl 1:4. „Hned po červené kartě jsem věděl, že je zle. Dukla umí na balónu, takže jsem se bál, že si nás povodí a skulinky najdou,“ líčí trenér Miroslav Koubek. A jeho obavy se naplnily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Miroslav Koubek během utkání 7. kola ePojištění.cz s Duklou Praha.

Článek
Fotogalerie

Dva sporné momenty v prvním poločase rozhodčí rozdělili na obě strany. Nejprve neuznali úvodní gól domácího Olayinky, po němž šli Klokani rychle do vedení.

„Myslím, že Peter vybíhal s dostatečnou rezervou. Situaci však vidíte z jiného úhlu, takže nechci spekulovat. O půli jsem nicméně dostal informaci, že to ofsajd nebyl, takže šlo o chybu rozhodčího," líčí Jaroslav Hynek, novopečený kouč Dukly.

Minutu před přestávkou se pak pod sprchy poroučel vršovický Havel, který přidržel za dres unikajícího Jurošku.

„Já zase dostal informaci, že faulovaný hráč prý vybíhal z ofsajdu. To jsou samozřejmě věci, které pak rozhodnou," kaboní se jeho protějšek Miroslav Koubek.

„Přišlo mi to spíš na žlutou kartu. Nemám rád takové situace, kdy se hráč hned ochotně poroučí k zemi. Navíc by podle mě na míč ani nedosáhl a náš brankář by ho chytil," přizvukuje trenérovi obránce Martin Dostál.

Přesilovka naturelu Dukly pomohla

Buď jak buď, Klokani šli do druhé půle o deseti. A padli. „Pro některé týmy by přesilovka nebyla až takovou výhodou. My chceme tvořit a hrát, takže našemu naturelu vyloučení jednoznačně pomohlo. Prosadili jsme se a dali krásné branky," pochvaluje si Hynek.

V tom je s ním Koubek zajedno. „Dukla byla od začátku lepší, to jsem viděl a cítil. Její hráči se nabízeli, měli dobrý pohyb. Byli na nás připravení a měli velkou motivaci. Do vyloučení to nebyl propadák, pak už nebylo co řešit," hodnotí kouč Bohemky.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice