Hlavní obsah

Zlín zůstává v čele, Sparta ho nezdolala. Slavii vystřelil výhru kanonýr Škoda

Zlín
Aktualizováno

Fotbalisté Zlína zůstávají i po 7. kole ePojisteni.cz ligy v čele soutěže. V pondělní dohrávce remizovali s pražskou Spartou 1:1 a před druhou Mladou Boleslaví a třetí Plzní mají jednobodový náskok. Sparta je v tabulce s odstupem dalšího bodu čtvrtá. Ve druhém pondělním zápasu zvítězila pražská Slavia nad Libercem 1:0, vítězství vystřelil sešívaným po hodině hry kanonýr Milan Škoda. Červenobílí jsou sedmí, Slovanu patří 14. příčka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelci gólů zlínský stoper Jakub Jugas (vlevo) v souboji se sparťanem Václavem Kadlecem v zápase 7. ligového kola.

Článek
Fotogalerie

Sparta může litovat. V zápase byla aktivnější, připravila si více vyložených šancí, ale třikrát rozezvučela jen břevno zlínské branky. Domácí šli paradoxně v době největšího tlaku pražského týmu do vedení poté, co si v závěru úvodního poločasu na Holíkův přetažený centr naskočil stoper Jugas a vstřelil svůj třetí gól v této sezóně.

Hosté mohli vzápětí vyrovnat. Václav Kadlec, který v sólovém úniku obešel i brankáře Dostála, však vystřelil z úhlu jen slabě a Matejov stihl míč směřující do odkryté branky odkopnout.

Po změně stran ale sparťanský útočník svoje zaváhání napravil. Marečkův centr posunul v 58. minutě Šural hlavou na Kadlece a ten rovněž hlavičkou srovnal skóre. Sparta v závěru tlačila, ale dokonat obrat jako na jaře, kdy po prohraném poločasu nakonec ve Zlíně zvítězila 2:1, se jí tentokrát nepodařilo.

Možná i proto, že jí rozhodčí Franěk upřel penaltu poté, co domácí zadák Matejov zahrál ve výskoku ve vlastním pokutovém území rukou.

V Edenu se slavila výhra

Také Slavia měla v duelu s Libercem převahu. Dvakrát nastřelila tyč, ale o třech bodech pro červenobílé rozhodla až střelecká pohotovost Milana Škody, který se po hodině hry po Hušbauerově přiťuknutí míče nejlépe zorientoval ve vápně hostů a vstřelil druhý gól v novém ročníku.

Slávisté porazili Slovan počtvrté z posledních pěti duelů a dočkali se první výhry pod novým koučem Jaroslavem Šilhavým, který v minulosti vedl právě soupeře. Ovací slávistického publika se dočkal i zadák Martin Latka, donedávna stoper týmu z Vršovic.

Severočechům se start do domácí ligové soutěže nevyvedl, s jedinou výhrou nečekaně figurují v dolní polovině tabulky až na čtrnáctém místě jen s dvoubodovým náskokem před sestupovými příčkami.

Dohrávky 7. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy:
Zlín - Sparta 1:1
Branky: 41. Jugas - 58. V. Kadlec.
Slavia - Liberec 1:0
Branka: 60. Škoda.

Reklama

Související témata: