Hlavní obsah

Zmatený Škoda si oddechl. Po trefách do tyče se konečně zase zapsal mezi střelce

Praha

Na podzim se trefil teprve podruhé, přesto si po gólu do liberecké sítě nedokázal slávistický snajpr sezón předchozích Milan Škoda v první chvíli vybavit, jak se jeho šance zrodila a jak balón za záda brankáře Severočechů Dúbravky vůbec procpal. „Snad roh, ne? Tak nějak to bylo... Míč přeletěl na zadní tyč, já si odskočil na malé vápno a někdo mi ho tam vrátil. Asi Hušby. Netrefil jsem tentokrát tyč, ale prázdnou bránu, takže dobrý,“ chaoticky popisoval trefu, díky níž Slavia nad Libercem nakonec vyhrála, a trenér Šilhavý slavil při domácí premiéře vítězství.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hráči Slavie se radují z vítězství nad Libercem.

Článek
Fotogalerie

Loni se staral o slávistické góly a táhl Pražany k příčkám, z nichž nakonec přece jen nahlédli do pohárové Evropy, na podzim jsou ovšem brány soupeřů pro Milana Škodu zakleté. Kanonýr se v sedmi zápasech trefil jen dvakrát. Proti mizerné Příbrami a teď proti Liberci.

„Zato tyčky trefuju," s ironií v hlase rozšifroval popisování vstřelené branky a zmínku o tyči, do níž tentokrát míč nenapálil.

V zápase se Severočechy ji jednou trefil. V předchozím kole v Teplicích také. „Snad už bylo smůly dost," doufal po duelu s Libercem, který svou trefou rozhodl.

„Oddechl jsem si, protože to byl důležitý gól. Ale ještě víc jsem si oddechl na konci zápasu, protože se opakoval tradiční scénář - vedli jsme, ale protože jsme nepřidali druhou branku, propadli jsme v závěru panice, neudrželi balón a strachovali se o výhru. Příště už to snad bude klidnější."

Na rozdíl od předchozího vystoupení v Teplicích ji tentokrát Slavia udržela, takže trenér Šilhavý přidal v novém působišti k remíze ze Stínadel premiérové vítězství v Edenu. Navíc i jistý herní progres se na jeho mužstvu projevil.

Herní zlepšení

„Trénujeme hodně rozehrávku, ale proti Liberci stejně nevycházela, jak jsme si představovali. Ale s mezihrou už to bylo lepší, neuchylovali jsme se jen k nakopávaným míčům, i pár kombinací nám vyšlo, takže jsme si připravili další šance. Trefili jsme tyč, Mingazova vychytal brankář," připomínal Škoda.

On sám svou šanci proměnil, takže v souboji s exslávistickým stoperem v libereckých službách Martinem Latkou měl navrch. „Ale bylo to proti němu strašně těžké. Je vysoký, silný, navíc vedle něho Hovorka. Sice malý a podsaditý, ale také silný," oddechl si Škoda, že se nakonec střelecky prosadil a Slavia se díky jeho trefě vydrápala v tabulce na sedmou příčku.

„Už to bylo potřeba, protože v tabulce to pro nás vypadalo hodně nepříznivě. Posun vzhůru, stejně jako vítězství nám v dalších zápasech určitě pomůže," narážel Škoda především na víkendové derby se Spartou.

Reklama

Související témata: