Hlavní obsah

Páník spolkl hněv. Rozhodčí se v této fázi ligy snaží pískat dobře...

Zlín

Leicester našel na fotbalové pohádky mistra Ranieriho. A Zlín zase svého Boba. Páníka. Blíží se polovina ligového podzimu a Ševci se skromným kádrem dál vládnou všem mnohem ambicióznějším a bohatším domácím klubům. První příčku uhájili i v přímé bitvě se Spartou. „Viděl jsem velice dobrý fotbal. Myslím, že i pro diváky byl z obou stran krásný,“ charakterizuje trenér Bohumil Páník remízu 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský trenér Bohumil Páník během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Rozžhavil se do běla. Mával na všechny rozhodčí, lomil rukama a obracel se o pomoc i k divákům na hlavní tribuně. A protože ti svého Boba nechtěli nechat ve štychu, na pomezního Martina Wilczka dopadl nejen jejich hněv, ale také kelímek s pivem.

Šlo o to, že za stavu 1:1 mohl jít Zlín v 76. minutě znovu do vedení. V ofsajdovém postavení byl Jugas, ale s míčem hrál Holík. A kdyby asistent nezvedl praporek, šli by dva domácí sami na brankáře.

„Rozhodčí měl chvíli počkat, zvedl praporek dřív. Pravidlo je dnes takové, že dokud se hráč v ofsajdové pozici nedotkne míče, neměl by praporek zvedat. Jugas si to uvědomil a Holík v ofsajdové pozici nebyl. Měli jsme to před sebou, ale každý je omylný. V této fázi ligy se sudí snaží pískat dobře," dokázal Bohumil Páník potlačit hněv, když po zápase už v klidu líčil spornou situaci.

Komise rozhodčích mu za pravdu nedala. Pět jiných arbitrů za chyby v duelech 7. kola potrestala, sudím řídícím bitvu Zlína se Spartou ovšem žádnou nevytkla. Přiklonila se k výkladu, že se Jugas aktivně zapojil do hry.

Pedagog chválí hráče za přístup

Nehledě na to může být Páník na své Ševce pyšný. S tím na něj ale nechoďte...

„Nejde o to, že bych byl na hráče ještě víc pyšný. Jde o úctu k tomu, jak přistupují k životu a k fotbalu. Neděkuji jim za to, chválím je za to, že jsou takoví," poukazuje vystudovaný pedagog.

Ševci na šlágr kola dávno předem vyprodali stadión, což je ve Zlíně unikát. Fandilo se i z přilehlých domů a stráně za brankou. Domácí proti favoritovi nezačali bránit bod, až do konce hráli na výhru. „Toho si cením nejvíc," přikyvuje Páník.

Ševci v nepoznané roli

Zlín měl samozřejmě i štěstí, Sparta trefila třikrát břevno. „To je fotbal. Máme asi dobře postavené branky. Dostál byl navíc mezi tyčemi precizní a pochytal, co měl. My jsme ale také měli dobré šance," poukazuje kouč.

Jeho tým si každopádně musí zvykat na nepoznanou roli. V každém zápase hájit první příčku. V příštím kole proti Hradci Králové, který domácí zápasy dál hraje v azylu v Mladé Boleslavi.

„Viděl jsem je v Brně. Měli tam víc šancí než domácí, jsou silní v soubojích. Bude to tvrdý boj o každý metr," varuje Páník své hráče.

Reklama

Související témata: