Hlavní obsah

Zlín znovu vede ligu, Plzeň se mu po výhře v neoblíbených Teplicích přiblížila na bod

oc, dosSport.cz
Aktualizováno

I po osmém kole fotbalové ePojisteni.cz ligy bude v čele překvapivý lídr ze Zlína. Ševci v sobotu vybojovali po výhře 2:0 tři body i v Mladé Boleslavi, kde své domácí duely hraje Hradec Králové. Plzeň zvítězila po matném výkonu v Teplicích 1:0. Dukla Praha ve výživném zápase na góly zdolala doma Brno 4:2. Střetnutí Slovácka s Jihlavou skončilo smírně 1:1, druhou půli dohrávali domácí bez trenéra Levého, jehož odvezla kvůli nevolnosti sanitka do nemocnice. Klokani v Ďolíčku vydřeli tři body proti Příbrami, jediný gól utkání vstřelil šest minut před koncem Berger. Duel Karviné s Libercem byl pro epidemii odložen na neurčito.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Zlína se radují z branky proti Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Zlín si v posledním kole potvrdil, že se v současné formě může rovnat domácí špičce, když se Spartou remizoval 1:1. Proti Hradci Králové šli v Mladé Boleslavi Moravané jednoznačně za třemi body od začátku zápasu. Diop nejdříve ve slibné šanci minul, Harba pak nastřelil tyč.

Program 8. kola ePojisteni.cz ligy:
Pátek
Jablonec - Mladá Boleslav 1:2
Sobota
Dukla - Brno 4:2
Branky: 11. a 68. Štetina, 1. Beauguel, 64. Juroška - 36. a 46. Michal Škoda.
Hradec Kr. - Zlín 0:2
Branky: 36. Diop, 90. Vukadinovič.
Slovácko - Jihlava 1:1
Branky: 67. Havlík - 45. Ikaunieks.
Bohemians 1905 - Příbram 1:0
Branka: 84. Berger.
Teplice - Plzeň 0:1
Branka: 42. Bakoš.
Neděle
15:30 Sparta - Slavia

Ve 36. minutě už ale útočník ze Senegalu ve službách Zlína skóroval. K prudké ráně se odhodlal Kopečný, jeho pokus gólman Ottmar ještě dokázal zlikvidovat, na dorážku Diopa už byl ale krátký. Hradec ve druhé půli otevřel hru a v samotném závěru inkasoval ještě jednou. Diop vysunul Vukadinoviče, který se trefil přesně k bližší tyč.

Zlín zůstává i po osmém kole nečekaným lídrem. Na prvním místě znovu vystřídal Mladou Boleslav, která už v pátek zdolala Jablonec 2:1.

Plzeň byla na góly skoupá, ale bere tři body

Čtyři předchozí zápasy na teplických Stínadlech Plzeň nedokázala zvítězit. V sobotu se jí podařilo tuto nelichotivou bilanci prolomit. Hubené vítězství ale nepodpořila nadstandartním výkonem. O vítězství Viktorie rozhodla jediná akce ze závěru prvního poločasu. Hořava vysunul Petrželu, ten zpětnou přihrávkou našel Bakoše, který poslal balón z první pod břevno.

Teplicím se tak nepodařilo odčinit porážku z Příbrami, Plzeň poskočila na třetí příčku jeden bod za vedoucím Zlínem. Před Spartou, která má nedělní dohrávku se Slavií k dobru, mají Západočeši náskok čtyř bodů.

Dukla vyhrála podruhé v řadě

Lepší vstup do zápasu si Dukla, která v minulém kole ovládla malé pražské derby s Bohemians 1905, nemohla přát. Vždyť běžela teprve první minuta a Pražané už vedli. Po vysunutí od Bezpalce se prosadil Beauguel. A o deset minut později už to bylo 2:0. Centr ze standardní situace propadl na zadní tyč, odkud se nemýlil Štetina.

Moravané se nehodlali vzdát. Ještě do konce úvodního poločasu srovnali. Postaral se o to vůbec první brněnskou střelou na bránu Michal Škoda. A stejný hráč se v samotném úvodu druhé půle postaral také o vyrovnání, když zužitkoval Hyčkův centr z pravé strany.

Všechny tři body ale zůstaly v Praze. Krátce po hodině hry se o vítěznou branku skluzem postaral Juroška. A o čtyři minuty později přidal ještě pojistku druhým gólem v zápase Štetina, do kterého vyboxoval míč gólman Melichárek a od domácího stopera se míč odrazil do brány.

Trenér Levý skončil v nemocnici

Jihlava i Slovácko na tom zatím nejsou nejlépe, oba týmy se pohybují kolem sestupových pozic. Ve vzájemném duelu si body rozdělily. Vysočinu poslal v samotném závěru první půle do vedení Lotyš Ikaunieks. O vyrovnání se postaral podařenou střelou Havlík. Jak míč zapadl od levé tyče do sítě, už ale neviděl domácí trenér Stanislav Levý, jemuž se na začátku druhé půle udělalo nevolno, a sanitkou odcestoval do nemocnice.

Příbram se v minulém kole konečně dočkala nejenom gólů, ale také tříbodového přísunu. Na import minimálně jednoho bodu to pro Středočechy vypadalo také v Ďolíčku. Jenže šest minut před koncem druhé půle se na levé straně zjevil Mikuš, poslal míč před bránu na Bergra. Ten se k němu musel sice vracet a pálit z otočky. Udělal to ale precizně a zařídil Klokanům tři body.

Reklama