Hlavní obsah

Liberec do Karviné nejede, zdecimovala ho epidemie. A co pohár proti Soluni...?

Liberec
Aktualizováno

Mají nabitý program a taky o velký problém navíc. Kabinu fotbalistů Slovanu Liberec zasáhla epidemie a zdecimovala mužstvo natolik, že ligový zápas v Karviné, kde měl Liberec nastoupit v sobotu od 16:30, byl odložen. Slovan to oznámil na svém webu. Hned ve čtvrtek přitom liberecký tým čeká domácí zápas Evropské ligy proti PAOK Soluň - a ten už půjde odložit dost těžko. Kolik hráčů bude mít trenér Trpišovský k dispozici...?

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský čelí nepříjemné situaci...

Článek

Až do pátku počítali s tím, že se Karviné se silně záplatovanou sestavou postaví. Nakonec ale přece jen kapitulovali. Kabinu Slovanu kosí nebývalá marodka a nakonec nezbylo, než ligový duel odložit.

Podle informací z Liberce jsou zcela mimo hru Machuča, Pokorný, Breite a Ševčík. Na marodce se pak ocitli také Baroš, Coufal, Karafiát, Bartl, Dúbravka a Hladký. Potíže mají i Folprecht, Hadaščok a Nitrianský.

"Není to nic příjemného, už se pomalu bojím zvednout telefon komukoli z lékařského týmu. Jak vidím číslo maséra nebo doktora, tak se mi dělá nevolno. Vždy ráno mi totiž nahlásí, kdo nemůže trénovat. Aktuální zdravotní stav je kritický, protože vedle dlouhodobých marodů a klasických fotbalových zranění tým postihla viróza a přes víkend i nějaký druh střevní chřipky," zoufal si během čtvrtka Jindřich Trpišovský.

Tým je v karanténě, nesmí ani trénovat

Odjezd do Karviné mužstvu zakázala Krajská hygienická stanice v Liberci. Ligový tým je v karanténě minimálně do pondělí, má zakázáno trénovat.

"Jedná se o virové infekční onemocnění. Myslím, že karanténa je v tomto případě v pořádku, aby nedošlo k rozšíření na další hráče a realizační tým," poukazuje klubový lékař Ladislav Dzan. "V kabině nám zůstalo torzo týmu. Navíc i v pátek na tréninku se přihlásili další, že jim není dobře. Odložení utkání v Karviné asi bylo jediné možné řešení. Neměli bychom s kým hrát, teď bylo mimo 12 lidí z kádru," vypočítává trenér Trpišovský.

Slovan se musí nachystat na čtvrteční pohárový zápas se Soluní. Na úvod skupiny Evropské ligy Severočeši remizovali v Ázerbájdžánu s Karabachem 2:2 a je možné, že se virózou nakazili právě v daleké destinaci.

Reklama

Související témata: