Hlavní obsah

Frýdek má doma laťku vysoko. Brácha vyhrál derby o pět gólů

Praha

Zápasy s nesmiřitelným rivalem žije celá rodina. Mladší bratr Christian s dorostem derby se Slavií zvládl náramně, teď je na řadě Martin Frýdek s prvním týmem Sparty. Zkušenosti může čerpat u otce, fotbalového internacionála. „S tátou už jsme derby probírali, ale rady mi nedával. Už to asi nechává na mně,“ usmívá se letenský záložník. Zápas 8. ligového kola Sparta - Slavia se hraje v neděli od 15:30, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Martin Frýdek před derbyVideo: Sport.cz

 
Článek

Mladší bratr Christian naskočil ve středu na poslední čtvrthodinu derby, v němž starší dorost Sparty smetl Slavii 5:0. Laťku tedy doma máte dost vysoko.

Dal jsem přednost rodině, takže jsem zápas neviděl. Brácha do mě ani nerejpal, hrál až ke konci, tak ani moc nemohl.

Po reprezentační přestávce jste zatím nevyhráli, přesto budete favoritem. Očekáváte, že budete dobývat obranu Slavie?

Průběh zápasu si netroufám předpovídat. Derby je vždy specifické, ať se týmům daří víc, nebo míň. Málokdy v Čechách takový zápas odehrajeme. Trošku srovnatelné je utkání s Plzní, ale derby je pořád největší zápas.

Zvedlo vám sebevědomí aspoň herní zlepšení ve Zlíně?

Určitě. Věřím, že snad přijdou lepší a lepší zápasy, které nás snad dovedou až k titulu. Pro něj jsem se do Sparty vracel, ale minulou sezónu to nevyšlo. Nejprve nás čeká derby, které musíme vyhrát.

Jak moc je pro vás lákavá představa, že si zahrajete derby po boku navrátilce Tomáše Rosického?

Nevím, jestli už nastoupí, nevím ani, jestli nastoupím já. Tomáš je velmi zkušený hráč, všem z nás radí a hodně se s námi baví. Se mnou probíral třeba rozehrávku nebo nabírání hráčů.

Takže si užíváte už jen možnosti trénovat s ním.

Je to fantastický fotbalista. Koukal jsem na něj jako malý a vždycky si s ním chtěl zahrát. Tak doufám, že se mi to konečně splní. I za dvacet minut proti Mladé Boleslavi dokázal, že kvalitu pořád má.

Jak dopadne derby pražských "S"?
Vyhraje Sparta
53,5 %
Zápas skončí remízou
10,5 %
Zvítězí Slavia
36 %
Celkem hlasovalo 2395 čtenářů.

Reklama