Hlavní obsah

Ščasný: Nerezignuji. S vedením si ale sednout musím, jestli mám mužstvu ještě co dát

Praha
Aktualizováno

Nechce opustit letenskou lavičku jen kvůli tomu, že fanoušci skandují, aby už šel ven... Situace fotbalové Sparty je ovšem vážná a trenér Zdeněk Ščasný nevylučuje, že po porážce 0:2 v derby se Slavií skončí. Jeho tým nevyhrál již čtvrtý soutěžní zápas v řadě. „Nerezignoval jsem, ale teď si musím sednout s vedením,“ avizuje. Z jeho dalších slov vyplývá, že už je s odchodem víceméně smířen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný během derby se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Čím si vysvětluje, že vás Slavia jednoznačně přehrála?

Gratuluji jí k výkonu a zasloužené výhře, celý zápas byla lepší. My zkrátka dobře nehrajeme, nebudu se teď pouštět do toho, proč. Sednu si s vedením a najdeme řešení. Odpovědnost je na mně.

Prý jste se po derby nechal slyšet, že na schůzce s vedením položíte funkci sám...

Neřekl jsem, že bych rezignoval. Najdeme řešení, které bude prospěšné pro mužstvo. Fotbal přináší krásné chvíle, jaké jsem si tady vychutnal na jaře, ale je jich málo. Nejde o to, co kdo řve. Sednu si s vedením, je slušné to s nimi probrat.

Skandování fanoušků tedy ve vašem rozhodování nehraje roli?

Na jaře jste mě chválili, ale já vím, že žádné geniální tahy to nebyly. Prostě jsme hráli dobře. Není to tak, že někdo zařve a skončím. Musíte vyhodnotit, jestli můžete dělat s mužstvem, jestli mu ještě máte co dát. Zlom je pro mě v tom, že jsme v derby nepotvrdili herní zlepšení v utkání ve Zlíně.

Proč vám i nadále chyběl Tomáš Rosický?

Trénoval s námi celý týden. Trochu se mu však obnovilo starší zranění, takže na doporučení lékaře nebyl připraven. Zjistili jsme to večer před zápasem. Bylo to složité, celý týden jsme se nějak chystali... Ale nemůže to být omluva. Tomáš nehrál i dřív, nezvládli jsme derby jako mužstvo.

Kdy vám došlo, že máte špatný den?

Pochopil jsem to už v první půli, kdy jsme chtěli hrát útočně. Slavia však byla lepší, dynamičtější. Myslel jsem, že nás zvedne aspoň Koubkem chycená penalta, ale všechno špatně. Jestli jsme si něco vytvořili, tak až za stavu 0:2. Zápasy se hodně podobají, jsme pozdě v soubojích. Nehrajeme dobře, proto to jde za mnou.

Nechybí vám od hráčů větší zápal?

Často to tak asi vypadá. Jenže když hrajete špatně, dobíháte zkrátka všude pozdě. Hráče tady kritizovat nebudu.

Nezkazili vám chuť i fanoušci, kteří po zápase vběhli na hřiště?

Koupili si vstupenku a chtějí vidět Spartu vítězit. Jejich reakce je naprosto pochopitelná. Mě zklamal náš výkon.

Měl by trenér Zdeněk Ščasný podle vás skončit na lavičce Sparty?
Ano
61,5 %
Ne
38,5 %
Celkem hlasovalo 13790 čtenářů.

Reklama

Související témata: