Hlavní obsah

Výbuch v derby poslední kapkou. Ščasný na Letné skončil, Sparta hledá trenéra

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Z jeho slov po prohraném derby se Slavií šlo vyčíst, co bude následovat. A opravbu, Zdeněk Ščasný v pondělí dopoledne skončil ve funkci trenéra fotbalistů pražské Sparty. Vedením týmu byli dočasně pověřeni jeho asistenti Stanislav Hejkal, David Holoubek a Zdeněk Svoboda. Nového kouče klub hledá. Sparta ve čtvrtek hraje s Interem Milán a v neděli v Brně, pak následuje reprezentační přestávka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný během derby se Slavií.

Článek

Ščasný ven! Za mohutného skandování končilo derby, které bylo pro sparťany krutou potupou. Nešlo jen o porážku 0:2. Hra domácích byla chaotická, po reprezentační přestávce nevyhráli ani čtvrtý soutěžní zápas. Na první Zlín už ztrácejí pět bodů.

„Nejde o to, co kdo řve. Sednu si s vedením, je slušné to s nimi probrat. Najdeme řešení. Odpovědnost je na mně," avizoval Zdeněk Ščasný bezprostředně po nedělní porážce.

V pondělí ráno přijel do Generali Areny, dopolední tréninkovou jednotku už však nevedl. V ranních hodinách se na setkání s představiteli klubového vedení domluvil na ukončení vzájemné spolupráce.

Devětapadesátiletý Ščasný vedl Spartu od dubna 2015. V minulé sezóně dovedl tým do čtvrtfinále Evropské ligy a k druhému místu v české lize. Ve Spartě předtím působil i v letech 1998 a 1999 a slavil dva mistrovské tituly.

Porážka je zlom, bylo mu jasné

„Zkrátka nehrajeme dobře, nebudu se teď pouštět do toho, proč. Fotbal přináší krásné chvíle, jaké jsem si tady vychutnal na jaře, ale je jich málo. Na jaře jste mě chválili, ale já vím, že žádné geniální tahy to nebyly. Prostě jsme hráli dobře," líčil Ščasný.

„Není to tak, že někdo zařve a skončím. Musíte vyhodnotit, jestli můžete dělat s mužstvem, jestli mu ještě máte co dát. Zlom je pro mě v tom, že jsme v derby nepotvrdili herní zlepšení v utkání ve Zlíně," dodával.

Tou dobou už mu muselo být jasné, že další spolupráce smysl nemá. Vedením mužstva byli dočasně pověřeni asistenti Stanislav Hejkal, David Holoubek a Zdeněk Svoboda.

„Vedení klubu se nyní soustředí na výběr nového trenéra," avizuje Sparta na svém webu.

Kdo by to mohl být? V zákulisí nejčastěji padá jméno Jindřicha Trpišovského, ten je však smluvně vázán v Liberci, který navíc stejně jako Sparta hraje Evropskou ligu. Volný byl bývalý kouč Sparty i národního týmu Ivan Hašek, chystá se však na další angažmá v arabském fotbale. Je otázkou, zda by dal přednost návratu na Letnou...

Reklama

Související témata: