Hlavní obsah

Bookmakeři mají jasno. Sparta nakonec Trpišovského přetáhne, ale bude to fuška

Praha

Fotbalová Sparta je od pondělí bez trenéra, Zdeněk Ščasný se po víkendové porážce a bezkrevném výkonu v derby se Slavií dohodl s vedením letenského klubu na ukončení spolupráce. Kdo ho na lavičce českého vicemistra nahradí? Sázkové kanceláře už vypsaly kurzy, podle nichž je největším favoritem Jindřich Trpišovský. Sparta by ho však musela vykoupit ze smlouvy se Slovanem Liberec...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský. Začne právě on léčit sparťanskou bídu...?

Článek

Odvolání trenéra je prvním krokem. Často však bývá mnohem složitější krok dvě - přivést nástupce, který by mužstvo zvedl. Trpišovského by chtěl mít každý, letenský management nevyjímaje. A tak je současný liberecký trenér podle bookmakerů hlavním favoritem na Ščasného nástupce v kurzu 2:1. Navzdory tomu, že se mu nepochybně nebude chtít odcházet od rozdělané práce ve Slovanu. A ani tamní vedení ho jen tak nepustí.

Bookmakeři potvrzují zákulisní spekulace, že Trpišovský by se vedení Sparty zamlouval nejvíc. Alternativou mladého progresivního odborníka by mohl být Luboš Kozel v kurzu 4:1, případně Martin Hašek (7:1), který letenské prostředí důvěrně zná a teď sbírá zkušenosti ve Vlašimi. Solidní šanci má i Ivan Hašek (5,5:1), ten je ale jednou nohou na Dálném východě.

„Forma některých hráčů i celkově předváděná hra je v podání Sparty opravdu nevídaně bídná. Docela chápu trenéra Trpišovského, že se mu tam ze Slovanu nechce. Slavia prý na Dukle vyplatila trenéra Šilhavého deseti milióny. Aby pánové z Letné uspěli, budou muset sáhnout do kapsy mnohem hlouběji," myslí si Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Vcelku pikantní by byl příchod Dušana Uhrina mladšího (12:1), který nezvládl úvod sezóny ve Slavii. Zajímavé návraty nabízí varianty Jozefa Chovance a Františka Straky (oba 20:1). Žolíkem by mohl být stávající sportovní ředitel Jaroslav Hřebík (15:1), aktuálně velící na Strahově. Nebo by po dobu zranění mohl zaskočit Tomáš Rosický (30:1).

Také bookmakeři Chance odhadují, že uvolněné místo po Ščasném nejpravděpodobněji vyplní Trpišovský, na kterého je kurz 2:1. V těsném závěsu za ním se podle nich drží Ivan Hašek s kurzem 3:1 a s o něco větším odskokem pak pánové Kozel (5:1), Uhrin mladší (7:1) a také Hřebík (8:1). Že by se Letenským podařilo získat takové eso, jakým je trenér Karel Brückner, je naopak podle bookies s kurzem 50:1 téměř nereálné.

Kurzy na nového trenéra Sparty:
Trpišovský Jindřich2
Kozel Luboš4
Hašek Ivan5,5
Hašek Martin7
Uhrin Dušan ml.12
Hřebík Jaroslav15
Zeman Zdeněk15
Straka František20
Krejčí Karel20
Chovanec Jozef20
Pulpit Martin25
Rosický Tomáš30
Hašek Dominik999

Reklama

Související témata: