Hlavní obsah

Trpišovský se údajně domluvil se Spartou. Vzdá se ho Liberec?

Praha

Kouč libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský chce podle informací ČTK vést Spartu a s Pražany je předběžně domluven. Záleží, zda dojde k dohodě mezi kluby a Slovan ho uvolní. Oba kluby se teď chystají na čtvrteční domácí duely Evropské ligy - Sparta hraje s Interem Milán a Liberec hostí PAOK Soluň.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Článek

Kdo místo skončivšího Zdeňka Ščasného na Letnou? Odpověď na tuto otázku asi nebude vyřčena tak rychle. Všichni trenéři, kteří by se vedení Sparty nejspíš nejvíce zamlouvali, jsou vázáni jinde. Trpišovský v Liberci, Adrián Guľa v Žilině a Václav Kotal u reprezentace do 17 let.

Pravdu však mohou mít bookmakeři sázkovách kanceláří, pro něž byl Trpišovský hned od pondělka s kurzem 2:1 největším favoritem na uvolněné místo po Ščasném.

Čtyřicetiletý Trpišovský má pod Ještědem platnou smlouvu a klub se ho zjevně jen tak nechce vzdát. "Můžu potvrdit, že nás Sparta kontaktovala se žádostí o vstup do jednání. Tuto žádost rozhodně budeme respektovat, ale netroufám si odhadnout, jak to dopadne," citoval server rozhlas.cz sportovního ředitele Slovanu Jana Nezmara.

"Ve fotbale jsem si dávno zvykl na to, že je všechno možné, ale přiznám se, že ze své pozice sportovního ředitele v této chvíli zástupce po panu Trpišovském nehledám," dodal Nezmar.

Rozhodnout musí šéf Karl

Zásadní slovo zjevně bude mít liberecký šéf Ludvík Karl. Ohromí ho Sparta případně nějakou lukrativní nabídkou?

"Pokud ho o to Trpišovský požádá, tak ho Karl na Letnou pustí. Nechá si to ale od Sparty zaplatit - nebo po ní bude požadovat nějaké hráče," myslí si znalec libereckého prostředí. Karl je však údajně na dovolené se slabým mobilním signálem...

Trpišovský patří už delší dobu mezi nejžádanější české trenéry. V květnu o něj usilovala i mistrovská Plzeň, ale úspěšný kouč se rozhodl zůstat v Liberci a prodloužil s ním smlouvu.

Trpišovský přišel do Slovanu ze Žižkova před minulou sezónou, a přestože byl na ligové scéně jako hlavní trenér nováčkem, obsadil s týmem konečné třetí místo v tabulce a navíc s ním postoupil do základní skupiny Evropské ligy. Stejný úspěch zopakoval i letos v létě.

Ke Spartě má Trpišovský blízko, neboť v ní v minulosti trénoval mládež.

Žilina kouče nepustí

Žilina už dala najevo, že o svého kouče nechce přijít, nedávno nevyslyšela ani nabídky z Polska. Reálnější je tedy jednání s Libercem o tom, zda bude svolný uvolnit Trpišovského v době, kdy Severočeši hrají důležité zápasy v Evropské lize.

Sparta zatím určila šéfa lavičky minimálně pro čtvrteční duel s Interem Milán, stal se jím nejmladší z asistentů, šestatřicetiletý David Holoubek.

Pražané po reprezentační přestávce nevyhráli ani jeden ze čtyř soutěžních duelů a jejich nynější krize vyvrcholila nedělní domácí porážkou 0:2 v ligovém derby proti Slavii.

Reklama