Hlavní obsah

Plichta je naším morálním vítězstvím, radoval se z vydařeného závěru kouč Zlína Páník

Zlín

Na domácím hřišti nevyhráli a přišli o vedoucí postavení v tabulce, přesto si vysloužili od diváků dlouhotrvající pozápasové ovace. Zlínští fotbalisté dokázali v závěru prvoligového střetnutí s Jabloncem díky mohutnému tlaku smazat dvoubrankové manko a po remíze 2:2 zůstávají stále v nové sezóně neporaženi.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Bohumil Páník.

Článek
Fotogalerie

„Tabulku už sice nevedeme, avšak plichtu po takovém průběhu pokládám za naše morální vítězství," tvrdil kouč Zlína Bohumil Páník. „Nějaký čas nám trvalo, než jsme se přizpůsobili taktice Jablonce, který na nás vyrukoval s rozestavením 5 - 4 - 1 a s defenzivním stylem hry. Dlouho jim to vycházelo. Mrzí mě zejména hloupý druhý gól, nedokázali jsme při standardce eliminovat jejich nejvyššího hráče. Pak se z nás museli stát dobyvatelé a tuto roli jsme zvládli. Může být pro nás ctí, že soupeři na nás začínají vymýšlet různé věci a fotbal je krásný v tom, že my na ně musíme umět reagovat," přemítal Páník.

Ústřední postavou sobotního večera byl zlínský útočník Haris Harba, jenž otevřel před pauzou skóre nešťastným vlastním gólem, avšak tři minuty před koncem zajistil přesnou hlavičkou svému týmu aspoň bod. „Je to obrovská úleva, že jsem nezavinil porážku. Pro mě i pro celé mužstvo. Chtěl jsem centrovaný balón uklidit do bezpečí, ale špatně jsem ho trefil holení a bohužel skončil v síti. Naštěstí jsme ve druhé půli zamakali a ukázali obrovskou sílu. Jsem šťastný, že se mi povedlo srovnat, nerozhodný výsledek je asi zasloužený," domníval se Harba.

Frťala: Ve finále musíme být spokojeni i s bodem

Jablonečtí se opět nedočkali výhry, na niž čekají už od druhého kola, kdy zdolali v Mladé Boleslavi Hradec. „Tehdy jsme uspěli s podobným herním stylem, o jaký jsme se snažili ve Zlíně," zavzpomínal trenér Severočechů Zdenko Frťala. „Podařily se nám ze zabezpečené obrany dva rychlé brejky, avšak závěr jsme bohužel nezvládli. Náporu Zlíňanů, kteří vynikají značnou agresivitou, jsme neodolali. Měli jsme solidně nakročeno ke třem bodům, ale ve finále musíme být spokojeni i s jedním. Před utkáním bychom ho zřejmě brali," připustil Frťala.

Jablonecký obránce Matěj Hybš měl poněkud odlišný názor. „Když ještě deset minut před koncem vedeme 2:0, bod mně nestačí. Je hrozně nepříjemné ztratit takový náskok. My můžeme jen litovat vyrovnávací branky Zlína, Harbu jsme nechali bohužel neobsazeného. Možná nám už ke konci docházely síly, ale přišli na hřiště čerství střídající hráči a měli jsme vedení už udržet," měl jasno Hybš.

Reklama