Hlavní obsah

Spasitel nového ligového leadera Klobása si liboval: Tohle svedou velké týmy

Mladá Boleslav

První šancí ještě pohrdl, druhou však už proměnil a gólem šest minut před koncem zajistil Mladé Boleslavi v utkání s Duklou nejen tři body, ale i skok na první příčku v tabulce. „Moje chyba, že jsem nerozhodl zápas dřív. Přihrávka prošla jednomu z obránců Pražanů mezi nohama a já prostě nebyl připravený,“ přiznával dvaadvacetiletý Stanislav Klobása, který se hřišti objevil až ve druhé půli místo Vukadinoviče, jemuž se hra nedařila, stejně jako se ostatně nevedla nikomu v mladoboleslavském týmu.

Foto: fkmb.cz

Mladoboleslavský spasitel Stanislav Klobása (uprostřed) se raduje z gólu.

Článek

Až spasitel Klobása Středočechy z trápení vysvobodil, neboť druhou příležitost už zužitkoval. Aby ne, když obrana hostů mu nechala dostatek času i prostoru. „Od Mareše to byl krásně nacentrovaný balón. Soustředil jsem se, aby to měl brankář co nejtěžší, takže jsem poslal míč do sítě odrazem od země," líčil svou vítěznou hlavičku, která prošla Radovi pod tělem a strádající Mladé Boleslavi nakonec přece jen přinesla vítězství.

„Jedno, jak jsme k němu dokráčeli, hlavně že jsme zápas zvládli. S Duklou to není nikdy snadné, protože v naší lize patří k nejlépe kombinujícím mužstvům, což potvrdila i u nás. Chtěli jsme dát co nejdřív gól, abychom se uklidnili, ale hra se nám skutečně nedařila," přiznával Klobása jásající alespoň nad třemi body.

„Vydřeli jsme je, jako to dokáží velké týmy," kvitoval, že i v tomto směru je jeho mužstvo dál, neboť dovede podobně nevydařené zápasy výsledkově zvládnout.

A mělo by je zvládat i v kolech příštích, neboť se v něm už objevila největší akvizice letošního přestupového léta Marek Matějovský, který se domů do Mladé Boleslavi vrátil po osmi letech prožitých ve službách Readingu a pražské Sparty.

„Fantastický fotbalista. Úžasné sledovat na tréninku, co s míčem všechno svede," přiznával Klobása, že mladoboleslavské mužstvo je už natěšené, až bude zkušená posila nastupovat od začátku zápasu. K prvnímu duelu v modrobílém dresu totiž vyrukoval Matějovský až sedmnáct minut před konce, přesto i on dopomohl svému staronovému týmu k vítězství.

„Po zranění Rady by to měl být právě on, kdo bude diktovat tempo hry a kdo nám pomůže, abychom šli dál nahoru," netajil se Klobása vírou, že s Matějovským, který se vrátil domů po zranění a doháněl tréninkové manko, bude Středočechům ještě lépe.

Reklama

Související témata: