Hlavní obsah

Asistentka ke sporáku? Sivok na srazu Koubka sepsul, Sparta pasovala výtečníky na ambasadory žen

Praha

Ať se ženské nepletou do fotbalu a jdou radši ke sporáku. V tom si letenští fotbalisté Lukáš Vácha a Tomáš Koubek byli zajedno poté, co Spartu hrubá chyba asistentky rozhodčího Lucie Ratajové připravila o výhru v Brně (zápas skončil remízou 3:3). Vedení klubu považuje jejich výroky za nepřijatelné a připravilo dvojici originální trest - ustanovilo je ambasadory ženského týmu Sparty při Lize mistryň s Twente. Jejich výroky vzbudily pozornost také na srazu národního týmu.

Tomáš Sivok a Karel Jarolím na téma ženy a fotbalVideo: Sport.cz

 
Článek

Posílali ženské působící ve fotbale k plotně, teď sami skončí mezi ženskými... „Jakkoli chápu, že kluci byli po závěru utkání plní emocí, tak jsou určité hranice, za které ve svých vyjádřeních jít nemohou. Kromě ambasadorství u ženské Ligy mistrů se oba budou hlásit u šéfa ženského fotbalu Sparty Dušana Žovince a absolvují několik tréninků s některým z našich ženských týmů, aby se na vlastní oči přesvědčili, že ženy mohou byt šikovné nejen u plotny," avizuje generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Koubek v pondělí dorazil na sraz reprezentace a schytal to i od spoluhráčů. Nároďák každopádně doufá, že nešťastné výroky nepřipraví mužstvo o přízeň fanynek, jež na stadióny chodí. Co k tomu řekli obránce Tomáš Sivok a trenér Karel Jarolím, poslechněte si na našem videu.

Hlavní postava celé události Lucie Ratajová se odmítla vyjádřit. „Omlouvám se, nebudu poskytovat žádný komentář. Myslím, že toho už bylo napsaného hodně," řekla Ratajová pro Právo a Sport.cz. K dotazu, zda nechce reagovat na ironické výroky dvojice sparťanů, poznamenala: „Všechno z jejich strany bylo vyřčeno, nemá cenu to ani komentovat..."

Komise rozhodčích by své stanovisko k jejímu výkonu měla vydat v úterý.

Reklama

Související témata: