Hlavní obsah

Chybovala Ratajová v Brně? Byl to jasný ofsajd, tvrdí Jirků

Praha

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR se k diskutovanému momentu ze závěru nedělního ligového utkání Brno – Sparta vyjádří až během úterý. Zdá se však vysoce pravděpodobné, že situaci vyhodnotí jako zásadní pochybení asistentky Lucie Ratajové a udělí jí trest.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Bořek Dočkal a Ondřej Mazuch v diskusi s rozhodčím Pavlem Královcem a asistentkou Lucií Ratajovou po sporném gólu na 3:3.

Článek

„Podle mě to byl jasný ofsajd, tady není vlastně o čem diskutovat. Byla to jednoduchá situace," komentoval Hyčkovo vyrovnání na 3:3 bývalý prvoligový rozhodčí Pavlín Jirků.

Vzhledem k často se měnícím pravidlům ohledně postavení mimo hru je pro sudí stále těžší ofsajdy správně posoudit. V tomto případě se to však zdá být naprosto jasné.

„O ofsajd by se nejednalo, pokud by Mazuch zahrál míčem vědomě a současně by autor gólu nestínil ve výhledu brankáři Koubkovi. Ani jedna podmínka splněna nebyla. Především je zásadní, že Hyčka vadil Koubkovi," podotkl Jirků.

Hlavní postava celé události se ke spornému momentu odmítla vyjádřit. „Omlouvám se. Myslím, že toho už bylo napsaného hodně," řekla Právu sudí Ratajová. Na dotaz, zda nechce reagovat na ironické výroky sparťanů, poznamenala: „Všechno z jejich strany bylo vyřčeno, nemá cenu to komentovat."

Jak podle vás vyhodnotí komise rozhodčích situaci ze závěru zápasu Brno - Sparta?
Asistentku potrestá za zjevnou chybu
34,8 %
Asistentku nepotrestá, výklad pravidel je nafukovací
65,2 %
Celkem hlasovalo 21422 čtenářů.

Reklama

Související témata: