Hlavní obsah

Trenér Trpišovský do Sparty nepřijde! Šéf Liberce ho odmítl pustit

Praha

Trenér Jindřich Trpišovský do fotbalové Sparty nepřijde! Liberecký boss Ludvík Karl podle informací serveru iSport.cz odmítl čtyřicetiletého kouče v rozehrané sezóně uvolnit. Letenský klub tak s největší pravděpodobností prodlouží současný mandát prozatimnímu trenérovi Davidu Holoubkovi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský během utkání s Teplicemi.

Článek

"Pravda je ta, že zůstávám v Liberci. Domluvili jsme se tak s naším vedením. Dohodli jsme se, že není dobré odejít takhle v rozjeté sezóně," řekl ČTK Trpišovský.

Ten byl při hledání nástupce po odvolaném Zdeňku Ščasném pro Spartu hlavním adeptem. Poté, co v pondělí absolvoval schůzku s majitelem letenského klubu Danielem Křetínským, se zdál být jeho odchod z Liberce hotovou věcí. Jenže šéf Slovanu se postavil rezolutně proti.

Karl v posledních dnech jednal s vedením Sparty a za Trpišovského, jenž má v Liberci smlouvu do konce sezóny, údajně požadoval finanční náhradu, příchod útočník Matěje Pulkraba a mimofotbalovou obchodní dohodu. Ve středu měl poté schůzku s trenérem, kde mu oznámil, že nechce v rozehrané sezóně tým oslabit.

"Pro pana Karla bylo od začátku nepřijatelné, že by přišel o trenéra v rozehrané sezóně," cituje web deníku Sport nejmenovaný zdroj s tím, že klub za Trpišovského ani nehledal žádnou náhradu.

Zůstane ve funkci Holoubek?

Spartu tak musí řešit další možné varianty. Ve funkci hlavního trenéra může ponechat Holoubka, který už vedl tým v zápasu Evropské ligy proti Interu Milán (3:1) a v ligovém duelu v Brně (3:3). Šestatřicetiletý kouč však nemá nejvyšší trenérskou licenci, a tak by šlo jen o dočasné řešení.

Sparta hledá nového trenéra od minulého týdne, kdy kvůli špatným výsledkům skončil Ščasný. Podle spekulací se zajímala také o služby trenéra Žiliny Andriana Guľy a kouče české reprezentace do sedmnácti let Václava Kotala.

Reklama

Související témata: