Hlavní obsah

Viděl jsem, že gólman nestojí dobře, tak jsem to zkusil, popisuje Matějovský svůj gól

Karel FeltSport.czPrávo

Na svůj desátý ligový gól čekal mladoboleslavský záložník Marek Matějovský skoro tři roky. Naposledy před páteční brankou do sítě Bohemky se trefil 30. listopadu 2013 v dresu Sparty v Jablonci. Za Mladou Boleslav, kam se vrátil z Letné po téměř osmi letech, z nichž dva a půl roku strávil v Readingu, dal poslední gól 28. října 2007 Ostravě. Sám o sobě říká, že je sváteční střelec, ale když dá gól, mluví se o něm dlouho...

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Marek Matějovský a Antonín Křapka (vpravo) v hlavičkovém souboji.

Článek
Fotogalerie

Jak těžké bylo vybojovat v Ďolíčku tři body?

Jednoznačně těžké utkání, ale my jsme věděli, že to tady bude hodně složitý. Dneska už nemáte v lize jednoduché zápasy. Jsme moc rádi, že si odvážíme tři body.

Váš gól byl parádní...

Po vyhraném souboji s Jiráskem jsem měl první myšlenku, že míč posunu někomu z kluků. Když jsem zvedl hlavu, viděl jsem, kde stojí gólman. Přišlo mi, že postavení neměl ideální, tak jsem zkusil vystřelit ke vzdálenější tyči a balón zapadl do brány.

Mohl jste dát ještě jeden gól, ale trefil jste tyč. Co tomu chybělo?

Viděl jsem gólmana u vzdálenější tyče, tak jsem to chtěl zalomit k té bližší. Bohužel jsem trefil tyč a ani odražený míč jsme do brány nedotlačili. Ale tahle neproměněná šance nám nakonec nechyběla.

Jirásek dostal za faul na vás červenou kartu. Jak jste střet viděl?

Byl jsem u balónu dřív. Z mého pohledu chtěl akci přerušit a trefil mě na stojnou nohu. Vidíte, že mě opravdu trefil (ukazuje krvavý šrám na lýtku). To, co jsem slyšel z tribuny, že jsem simuloval, mi přijde úplně zcestný, protože mě trefil. Jak jeho zákrok posoudil rozhodčí, to už nechám na něm.

Do Boleslavi jste přišel ze Sparty ne zcela doléčený. Pomohla vám reprezentační pauza?

Hlavně jsem potřeboval nabrat fyzickou kondici, pořád na ní pracuji, protože od operace menisku to je teprve sedm týdnů. Pauza bez fotbalu byla dlouhá. Ani jsem nepočítal, že odehraji v Ďolíčku tolik minut. Střídal jsem až dvě minuty před koncem normální hrací doby. Cítím se dobře, ale vím, že na pohybu po hřišti ještě mohu zapracovat, aby to bylo lepší.

Zatímco Sparta se trápí, Boleslav vede ligu...

Jsme za to rádi, ale trenér nás stále nabádá, že konec je ještě daleko, ať na sobě dál makáme, připravujeme se poctivě na každý zápas. Zatím se nám to daří. Uděláme všechno proto, abychom v tom pokračovali a drželi se nahoře.

Reklama

Související témata: