Hlavní obsah

Smůlu jsem prolomil proti Slavii. Jsem rád, že mi to tam padá, kvituje teplický Vaněček

Teplice

Vystřídal střelce prvního gólu Romana Potočného a po chvilce na hřišti splnil úkol, se kterým šel na hřiště. Tak se prezentoval teplický fotbalový útočník David Vaněček ve vítězném zápase se Zlínem (2:0), v němž svou brankou přispěl ke skalpu dosud neporaženého soupeře. Na svém kontě má v sezóně už čtyři trefy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Vaněček (vlevo) z Teplic v souboji s Janem Sýkorou.

Článek

Stává se z vás kanonýr?

Hlavně jsem rád, že se podařilo skolit Zlín. Je to cenná výhra poté, co jsme předtím doma na podzim ani jednou nevyhráli. Myslím, že jsme si to stejně jako naši fanoušci zasloužili. Navíc jsme uspěli po bojovném výkonu a je to tak, jak to má být. A že jsem dal celkem čtyři góly? Smůlu jsem prolomil v zápase se Slavií, kde jsem srovnal v poslední minutě na 2:2. Od té doby mi to tam padá. Takhle nějak jsem si to představoval, i když branek mohlo být vzhledem k šancím mnohem víc.

Co rozhodlo o výsledku se Zlínem?

Že jsme neinkasovali v prvním poločase. David Štípek obešel našeho gólmana Grigara a Zlín vracel míč zpátky směrem k brance. To jsme přežili klinickou smrt. Od druhé půle jsme začali hrát lépe.

Naplnil jste úlohu střeleckého žolíka.

Střídal jsem Romana Potočného. A navzájem si přejeme, že ať z nás nastoupí kdokoli, tak ať dává góly. Splácíme to týmu, který připravuje šance. Skóroval jsem po situaci, kdy mně poslal míč do ideální pozice hostující hráč, ale to se někdy stane. Trochu jsem si rýpl do našich kluků, že takhle mi nikdo od nás nepřihraje. Pro Zlín to byl smolný gól, ale to je fotbal.

Co pro vás tříbodový zisk proti třetímu celku tabulky znamená?

Je to především bodové uklidnění. Konečně jsme doma zabrali. Teď jedeme dvakrát ven a v zádech máme skalp předního celku tabulky, takže snad nám to pomůže i psychicky. Zlín je pro řadu odborníků překvapením, hrají dobrý fotbal, mají dobrého trenéra a trápí i větší favority, než jsou sami.

Ještě se vraťme k dvojici Potočný-Vaněček. Jak spolu vycházíte?

Od doby, co jsem přišel do Teplic, tak máme kamarádské vztahy. Každý den se bavíme, budeme chodit na procházky se psy. A korunuji to tím, že se stěhuji z Prahy do Teplic, protože se mi nechce přes zimu dojíždět. Ale o fotbale při těch procházkách asi řeč nebude. Spíš o rodině. Mám dvaapůlletého syna, Roman čeká potomka za sedm osm měsíců a mohu mu něco důležitého poradit.

Nebudete případně naléhat na trenéra, aby vás stavěl oba do základní sestavy?

Tak to bych nechal bez humoru. Respektujeme trenérovy kompetence a rozhodnutí. Máme za úkol podávat co nejlepší výkony a kolik dostaneme minut na hřišti, to je právě na trenérovi. A hecování o gólech? S Romanem Potočným hrajeme na tréninku o nějaké sladkosti a třeba to zkusíme i v zápasech.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články