Hlavní obsah

Brno - Slavia 1:4Slávisté ve druhé půli zničili Brno a posouvají se před Spartu i Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Barák 0 : 1
26. Přichystal 1 : 1
47. Barák 1 : 2
59. Frydrych 1 : 3
66. Škoda 1 : 4
Záznam online reportáže

Brno
Aktualizováno

Slavia ovládla ligovou dohrávku s Brnem, vyhrála 4:1 a v tabulce se posunula na třetí místo o skóre před Zlín a přeskočila i zatím čtvrtou Spartu. Před rivaly z pražské Letné byli červenobílí naposledy zkraje sezóny 2014/15. Skóre v Brně otevřel Antonín Barák, domácí Jakub Přichystal vyrovnal, ale Barák po pauze vrátil vedení červenobílým, Michal Frydrych a Milan Škoda ho pojistili. Brněnským fotbalistům skončila po roce domácí série 14 zápasů bez porážky a zůstali desátí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Slavie se radují, zleva Jaromír Zmrhal a autor gólu Antonín Barák.

Článek
Fotogalerie

Tento původně červencový duel prvního kola byl odložen kvůli podmáčenému terénu. Od léta se toho hodně změnilo... U pražského týmu skončil trenér Dušan Uhrin, pod jeho nástupcem Jaroslavem Šilhavým se dostal do skvělé formy, kterou teď opět potvrdil.

Slavia už v šesti kolech pod Šilhavým neprohrála, popáté v řadě si připsala vítězství. Po čtyřech utkáních sice skončila její  neprůstřelnost, a to hned po první vydařenější akci Brňanů, jenže ve druhé půli dokonale kontrolovala situaci a hlavně: dávala góly. Po třetině soutěže jich zaznamenala s vedoucí Mladou Boleslaví nejvíce ze všech - 20.

Režii zápasu v Brně měli hosté ve svých rukou už od úvodních minut. Ovládli střed hřiště a kolmými přihrávkami hrozili rychlými protiútoky. Jeden z nich také vedl k úvodní brance. V 8. minutě utekl po levé straně Švento, jeho přetažený centr obránce Lutonský jen odhlavičkoval před branku přímo na nohu Baráka, který poslal míč z voleje do sítě.

Po čtvrthodině mohl Barák přidat druhou branku. Hušbauerovu ránu z přímého kopu Melichárek pouze vyrazil, Barák jej obešel, ale střelu vykopl v poslední chvíli Lutonský. Slavia pokračovala v útočné hře, brněnští zadáci často nevěděli, kam dříve skočit. Několikrát vynikl Melichárek, jenž kryl střely Hušbauera a Milana Škody.

Brňané se dostali k prvnímu vážnějšímu protiútoku až ve 26. minutě a bylo z toho vyrovnání. Krejčí ve středu pole našel volného Michala Škodu, ten přihrávkou mezi obránci uvolnil Přichystala, který sólo zakončil přízemní střelou vedle brankáře Pavlenky. Zároveň ukončil jeho neprůstřelnost trvající 388 minut.

Šance Brňanů na bodový zisk ale vydržely jen do úvodu druhého poločasu. Po změně stran totiž domácím zcela zkolabovala obrana. Brzy po rozehrání Milan Škoda hlavou narazil míč Barákovi, který přidal druhý gól. O dvanáct minut později po trestném kopu Hušbauera z levé strany překonal Melichárka hlavičkou Frydrych.

Povedenou dvacetiminutovku podtrhla Slavia v 66. minutě. Hušbauer našel na pravé straně Šventa a po jeho přihrávce zcela volný Milan Škoda zpečetil debakl domácích. Kanonýr Pražanů skóroval počtvrté v sezóně a i gólově pro sebe rozhodl sourozenecký duel s bratrem Michalem v brněnském dresu.

Dohrávka 1. kola první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Slavia Praha 1:4 (1:1)
Branky: 26. Přichystal - 9. a 47. Barák, 59. Frydrych, 66. Milan Škoda. Rozhodčí: Franěk - Vysloužil, Antoníček. Bez karet. Diváci: 8818.
Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Polák, Lutonský (62. Pašek) - Sedlák, Krejčí (69. Kijanskas) - Hyčka, Michal Škoda, Přichystal - Řezníček (76. Lacko). Trenér: Habanec.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu - Zmrhal, Hušbauer (71. Ščuk), Barák, Švento (75. Mešanovič) - Milan Škoda (83. Van Buren). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: