Hlavní obsah

Zastupitelstvo potvrdilo podpis memoranda s Prahou 10 o Ďolíčku

Praha

Pražští zastupitelé dnes potvrdili souhlas rady s podmínkami, které si stanovila městská část Praha 10 v souvislosti s nákupem fotbalového stadiónu Ďolíček. Memorandum, které obě strany podepíšou, počítá s vytvořením pracovní komise ze zástupců hlavního města a Prahy 10. Ta bude jednat o dalším rozvoji okolí stadiónu, na němž hraje prvoligový klub Bohemians 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Bohemians 1905 s transparentem na podporu záchrany Ďolíčku během malého pražského derby se Slavií.

Článek

Hlavní město chce stadión od soukromého majitele, společnosti Bohemians Real, odkoupit za téměř 140 miliónů korun, což městská část podporuje. Podmínkou je ale vrácení sousedního pozemku, který Praha 10 spravuje a provozuje na něm parkoviště, hlavnímu městu.

Začátkem září zastupitelé Prahy 10 schválili memorandum, v němž si stanovili další podmínky jako zachování parkovacích míst, koridoru kolem Botiče nebo vybudování náměstíčka v případě zástavby pozemku. Jeho poslední verzi ale s magistrátem neprojednalo, proto se k němu hlavní město nejprve postavilo odmítavě. Poté své rozhodnutí změnilo a chce dál jednat. Vrácení pozemku městu musí schválit zastupitelstvo Prahy 10, pak bude magistrát jednat o odkupu stadiónu s majitelem.

O převodu se jedná už od roku 2011 a ligovým fotbalistům způsobuje nejistota ohledně stadiónu značné potíže. Majitel stadiónu má s Bohemians Praha 1905 uzavřenou nájemní smlouvu do konce soutěžního ročníku 2016/17.

Stadión chtěla nejdříve koupit městská část, minulé vedení Prahy s tím ale nesouhlasilo. Městská část se s majitelem proto chtěla na ukončení kupní smlouvy dohodnout, nakonec ji jednostranně vypověděla.

Reklama

Související témata: