Hlavní obsah

Jihlava se premiérové výhry nedočkala ani proti Dukle, Klokani vydřeli bod ve Zlíně

Aktualizováno

Ani v jedenáctém ligovém utkání se premiérové výhry fotbalisté Jihlavy nedočkali. V páteční předehrávce sice nad Duklou vedli, zápas však nakonec skončil 1:1. Stejným výsledkem nakonec dopadlo i utkání mezi Zlínem a Bohemians 1905. Moravané rozvlnili síť po nádherné ráně Kopečného, Klokani ale ve druhé půli srovnali zásluhou Havla.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Dominik Mašek z Bohemians 1905 (vlevo) v souboji se zlínským obráncem Tomášem Hájkem.

Článek
Fotogalerie

Vysočina byla ke své vysněné premiérové výhře blízko. Postaral se o to před koncem úvodního poločasu Zoubele. Vaclíkův centr z rohového kopu prodloužil Štěpánek ke střelci, který se prosadil střelou na vzdálenější tyč.

I vyrovnávacímu gólu předcházel centr. Ve druhé půli se o vysoký míč před bránu postaral Miloševič, který našel Tetoura. Gólman Hanuš sice předvedl výborný zákrok, ale odražený balón do brány dorazil Olayinka, jenž zařídil dělbu bodů.

Podobný průběh zápasu měl také duel mezi Zlínem a Bohemians 1905. Domácí šli na konci první půle do vedení. Nádhernou ranou se o to postaral Kopečný. Zlínský záložník napálil míč ještě za vápnem a balón parádně zaplul za marně skákajícího Budinského.

Ve druhé půli byli sice domácí aktivnější, své příležitosti ale nedokázali proměnit, a tak přišel trest. Míč po centru z rohového kopu propadl k volnému Havlovi, který z bezprostřední blízkosti napálil balón pod břevno. Zlín, který ještě nedávno vedl ligovou tabulku, potřetí za sebou nedokázal zvítězit.

První fotbalová liga, 11. kolo:
Jihlava - Dukla Praha 1:1
Branky: 38. Zoubele - 71. Olayinka.
Zlín - Bohemians 1905 1:1
Branky: 43. Kopečný - 76. Havel.

Reklama

Související témata: