Hlavní obsah

Ukážeme fanouškům pravou Plzeň, slibuje Bakoš před bitvou se Spartou

Plzeň

Viktoria má v tabulce o čtyři body více než nesmiřitelný rival. Čtvrteční zápasy Evropské ligy však magnet 11. kola fotbalové ligy posunuly do trochu jiného světla. Zatímco Plzeň doma prohrála s Astrou Giurgiu, Spartu posílilo vítězství v izraelské Beer Ševě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Góóól! Útočník Viktorie Plzeň Marek Bakoš oslavuje svoji trefu.

Článek

Na koni by měla být Plzeň. Naposledy prohrála se Spartou v březnu 2014, poslední čtyři vzájemné zápasy opanovali viktoriáni. Čtvrteční pohárový večer ovšem dodal víc sebevědomí Letenským.

„Oni přijedou pozitivně naladění, ale věřím tomu, že i po našem nešťastném utkání to i my v hlavách zvládneme. Budeme mít v zádech naše fanoušky, kterým budeme chtít ukázat tu pravou Plzeň, na kterou jsou zvyklí," ujišťuje útočník Marek Bakoš pro klubový web.

„Je to hodně o hlavách, pár dnů po Evropské lize další velký zápas. Musíme se s tím poprat a na Spartu se dobře připravíme. Víme, že výkon proti Astře nebyl od nás dobrý. Chceme předvést lepší hru a tím, že hostíme Spartu, tak máme o velkou motivaci postaráno," dodává obránce Lukáš Hejda.

Velkou roli sehrají i emoce

Statistika posledních vzájemných duelů je jednozačně na straně jeho týmu. „Každý zápas je jiný, máme sérii výher proti Spartě a budeme ji chtít samozřejmě prodloužit. Malá výhoda to může být, ale není to nic, co by rozhodovalo. Uvidíme, s čím na nás vyrukují a budeme jim chtít vnutit náš styl hry," plánuje Hejda. „Každý ligový zápas je něčím specifický. Někdy jste jasný favorit, někdy ne. V zápasech se Spartou hrají roli také emoce. Musíme jít do zápasu s čistou hlavou a respektovat sílu soupeře. Na hřišti se rozhodne, kdo se s tím lépe popere," doplňuje ho Bakoš.

Velké emoce se znovu očekávají na hřišti i v hledišti. „Plzeň a Sparta nemají nadstandardní vztahy, ale na hřišti se to neřeší. V každém utkání přijdou emoce, někdy víc, někdy méně. Každý zápas je jiný, pokaždé se vyvíjí jinak. My se budeme snažit našim fanouškům udělat radost a potěšit je výhrou nad Spartou," přemítá Bakoš.

Jak dopadne nedělní ligový šlágr mezi Plzní a Spartou?
Vyhraje Plzeň
41,3 %
Utkání skončí remízou
13,3 %
Zvítězí Sparta
45,4 %
Celkem hlasovalo 9199 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články