Hlavní obsah

Vyhrávat je návykové, libuje si Zmrhal. Střelou mezi nohy vytáhl Slavii zase výš

Praha

Pošesté v řadě vyhráli, a tak na první příčku ztrácejí jen dva body. Ovšem zatímco venku jsou schopní vstřelit i čtyři góly za zápas, jako ve středu v Brně, doma potřetí za sebou vyhráli jen 1:0. „Jestli už jsme ve hře o titul? Ne, to určitě ne. Je za námi teprve třetina soutěže, ještě nás čeká hodně zápasů na to, abychom teď mluvili o titulu,“ říká možná i proto záložník Jaromír Zmrhal, který zařídil sobotní výhru nad Slováckem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal ze Slavie Praha se raduje z branky, kterou vstřelil Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Jediný gól v Edenu znovu rozhodl. Škodova přihrávka, střela mezi nohy brankáře Heči - a sešívaní měli další tři body v kapse.

„Jedním dotykem jsem si míč přebral a podíval se, že gólman vyběhl. Pak už bylo trochu na blind, jestli nohy sevře, nebo ne," usmívá se Jaromír Zmrhal, jak prostě dal svůj třetí gól během posledních pěti kol.

Euforii ovšem brzdí. „Pohled na tabulku je hezký, ale nesmíme usnout na vavřínech. Musíme dál takhle makat a jezdit. Vyhrávat je hodně návykové, ale může přijít rychlý pád dolů," varuje třiadvacetiletý záložník, který se v utkání s Ázerbájdžánem dočkal reprezentačního debutu.

S novým trenérem přišlo sebevědomí

Strmý vzestup přišel s nástupem trenéra Jaroslava Šilhavého. „Jeho vliv je vidět i na výkonech. Věří nám, nutí nás do sebevědomí, do kombinační hry. Začínáme se sehrávat, tým má svou tvář. Jestli to bude takhle pokračovat, mohlo by to být na dobré cestě," doufá Zmrhal.

Aby ne, když sešívaní vyhráli v lize šestkrát po sobě poprvé od mistrovské sezóny 2008/09. „Díky sérii nám může narůst sebevědomí. Budeme si víc věřit. Ale musíme dál zůstat při zemi. Nikdo nám zápasy nevyhraje, jen my sami," vede si svou.

Něco už v Edenu zažil, i proto je opatrný. „Jednou už jsme za mého působení chvíli dokonce vedli - a pak skončili asi desátí. Je těžké se dostat nahoru a pak může přijít rychlý pád dolů," uvědomuje si Zmrhal.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice