Hlavní obsah

Plzeň ve šlágru porazila Spartu a dotáhla se na první Boleslav, Liberec spasil Bartl

oc, jakSport.cz
Aktualizováno

Fotbalový ligový šlágr podzimu mezi Plzní a Spartou zvládli lépe Západočeši. Viktoria zvítězila v 11. kole 1:0, jediný gól vstřelil Krmenčík. Plzeň se bodově dotáhla na vedoucí Mladou Boleslav, Sparta na ni ztrácí již sedm bodů. V druhém nedělním duelu Liberec zvítězil nad Hradcem Králové 2:0. O obě branky se ve druhé půli postaral Bartl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň se radují z vítězství nad pražskou Spartou.

Článek
Fotogalerie

Plzeň po zápase se Spartou.

Sparta po zápase s Plzní.

Plzeňský útočník Michael Krmenčík se stává specialistou na zápasy proti Spartě. Na jaře v souboji těchto dvou týmů vstřelil dva góly, podzimní šlágr probíhající sezóny zase rozhodl jediným gólem střetnutí. Tentokrát v pokutovém území jemně tečoval Hubníkův centr z hloubi pole, nepatrně vychýlil míč tak, že minul brankáře Koubka a skončil v síti.

Další gól už Štruncovy sady neviděly, a tak Plzeň vyhrála i pátý vzájemný zápas za sebou a v ligové tabulce výrazně svému hlavnímu sokovi prchla. Zatímco Viktoria se bodově dotáhla na vedoucí Mladou Boleslav, která v sobotu jen remizovala s Brnem 3:3, Sparta je až pátá. Letenští ztrácejí na lídry sedm bodů, Slavia je před Spartou o bodů pět.

Liberec v tabulce poskočil

Liberci se částečně podařilo napravit mizerný vstup do ligové sezóny. Vždyť jeden z českých zástupců v Evropské lize se před soubojem s Hradcem Králové krčil na prvním nesestupovém místě ligové tabulky. Tři body podještědskému celku zařídil dvěma trefami Bartl.

Oba góly záložník Slovanu vsítil ve druhém poločase. Před prvním z nich rozjel akci Coufal, vysunul do pokutového území Ševčíka, který před bránou našel nabíhajícího Bartla a ten dopravil balón do sítě. O deset minut později si Ševčík s Bartlem spolupráci zopakovali a Ottmar lovil míč z brány podruhé. Hradec prohrál v lize počtvrté v řadě, Slovan poskočil na jedenáctou pozici.

První fotbalová liga - 11. kolo:
Liberec - Hradec Králové 2:0
Branky: 69. a 79. Bartl.
Plzeň - Sparta 1:0
Branka: 26. Krmenčík.

Reklama