Hlavní obsah

Favoritem je Plzeň, nechává Holoubek nevděčnou roli rivalovi

Stačil by výkon z Izraele na Plzeň? To je, oč tu běží... „Každý zápas chceme být lepší. Rád bych tedy viděl kvalitnější výkon dopředu, abychom si vytvořili více šancí než v Beer Ševě,“ říká David Holoubek, zastupující trenér fotbalové Sparty. Magnet 11. ligového kola Plzeň - Sparta se hraje dnes od 18:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Sparta před zápasem s PlzníVideo: Sport.cz

 
Článek

Podle letenského kouče je favoritem ligového šlágru domácí Viktoria. „V tabulce jsou lépe postavení a momentálně mají větší možnost rotace sestavy. To mi říká, že Plzeň by měla být favoritem. My jí však chceme zápas maximálně znepříjemnit. Podat dobrý výkon, s nímž by měl souviset i dobrý výsledek," přeje si David Holoubek.

Viktoria se od léta fotbalově dost mění. „Je to práce výborného trenéra Romana Pivarníka. Prosazuje si větší náročnost, takže Plzeň je už trochu jiný soupeř, než jsme byli zvyklí."

Mladý kouč stojí proti velkému rivalovi s dospělými poprvé. Černé bilanci ovšem neuteče - Sparta poslední čtyři vzájemné zápasy s Plzní prohrála. „Jestli nám Viktorka nesedí? Řeknu vám až v neděli po zápase... Vývoj nepříznivé série jsem samozřejmě sledoval. Pokaždé šlo o vyhrocené zápasy - a my je nezvládli. Detailně se o tom chci pobavit s hráči," avizuje Holoubek.

Nepříznivou sérii kluci nevnímají, tvrdí Holoubek

Vinou velké marodky má v mužstvu řadu mladých hráčů, kteří ještě vzájemné bitvy nezažili. Nejsou tudíž černou sérií zatíženi a o to více mohou jít do utkání s čistou hlavou.

„Možné to je, ale nevnímám to tak. Myslím, že nepříznivou sérii kluci dlouhodobě nevnímají," myslí si Holoubek.

Na velké kalkulace stejně sparťani nemají čas. V pátek se vrátili z Izraele a hned uháněli na trénink, v sobotu už vyrazili na soustředění. „Dva klíčové dva zápasy rychle po sobě - je to o práci a charakteru kluků, kteří do nich jdou a budou muset zvládnout i Plzeň. My jim to připravíme - a já věřím, že důležitý duel zvládnou," říká Holoubek.

Jak dopadne nedělní ligový šlágr mezi Plzní a Spartou?
Vyhraje Plzeň
41,3 %
Utkání skončí remízou
13,3 %
Zvítězí Sparta
45,4 %
Celkem hlasovalo 9199 čtenářů.

Reklama

Související témata: