Hlavní obsah

Spartě chybí válečník. Plzeň je má, nezastírá Kadlec

Plzeň

Vrátil se na Letnou jako velká posila, ani v ligovém šlágru v Plzni ovšem nefiguroval v hlavní roli. „Nemyslím si, že bych hrál špatně. A také nemám pocit, že bychom byli horší než Plzeň. Sehráli jsme vyrovnaný zápas,“ durdil se Václav Kadlec po porážce 0:1, která fotbalistům Sparty zase o hodný kus vzdálila vytoužený titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec se dočkal se Spartou citelné porážky.

Článek
Fotogalerie

Sparta po zápase s Plzní.

Plzeň po zápase se Spartou.

Fotbalisté Sparty podlehli Viktorii popáté v řadě, jejich mindrák ze soupeře se prohlubuje. Navíc počtvrté během černé série nedokázali vstřelit gól. „Nemyslím, že by tentokrát byla kvalita na jejich straně. Byl to boj, hodně centrů z naší i jejich strany. Jim se z jednoho podařilo dát gól, nám ne. Neřekl bych, že nás v něčem přehrávali," stál si Kadlec na svém.

Právě on měl přitom první šanci zápasu. A všechno mohlo být jinak, kdyby ji proměnil. „Běžel jsem se stoperem, navíc jsem to měl na dlouhou nohu. Jen jsem míč píchnul a ani pořádně nevěděl kam. Bohužel to trefilo Kozu do nohy," popsal reprezentant.

Jeden handicap mladý útočník cítí. Spartě chyběl válečník, který by chodil do soubojů na hranici sebeobětování. „Všechno souvisí se vším. Chyběl nám větší klid a možná i chuť dostat se před hráče, jít trošku odvážněji do balónů. Krmenčík tam chodil s tím, že se nechá zranit. Tak bychom do soubojů měli chodit taky," uznal Kadlec.

„Každý jsme nějaký typ hráče, někdo to má v sobě, někdo ne. Krmenčík a potom také Poznar jsou oba soubojové typy a hráli dobře," dodal.

Kdo dá první gól, vyhrává

Rysem vzájemných soubojů je, že kdo dá první gól, většinou vyhrává. „Plzeň je hodně kvalitní a umí s vedením hospodařit. Ve druhé půli už bylo hodně faulů, zápas byl rozkouskovaný a oni to v klidu dohráli, protože s tím umí pracovat."

Pro Spartu je podstatné, že po první prohře pod vedením trenéra Davida Holoubka ztrácí již sedm bodů na vedoucí dvojici Mladá Boleslav, Plzeň. „Není to hezké, ale liga bude vyrovnaná a doufám, že budou ztrácet všichni. Bude záležet na nás, na podzim potřebujeme vyhrát každý zápas a uvidíme, s čím půjdeme do jara," řekl Kadlec.

Reklama

Související témata: