Hlavní obsah

Slovácko - Teplice 1:1Slovácko opět doma remizovalo 1:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Jeřábek 0 : 1
38. Daníček 1 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka uhráli doma potřetí za sebou remízu 1:1. V dnešním nepříliš atraktivním utkání 12. kola první ligy s Teplicemi sice prohrávali po brance Michala Jeřábka, ještě do přestávky však vyrovnal Vlastimil Daníček.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Vondrášek z Teplic a Eldar Civič ze Slovácka.

Článek

Slovácko zahájilo utkání aktivněji, do výraznějších příležitostí se však dostat nedokázalo. Severočeši se naopak prosadili z prvního útočného pokusu. Ve 13. minutě Krobův rohový kop prodloužil na zadní tyč Hora a Jeřábek ve skluzu usměnil míč do branky.

V 19. minutě narušila zápas nečekaná pauza, protože kvůli zranění musel střídat hlavní rozhodčí Pechanec. Zbytek zápasu za něj odřídil čtvrtý sudí Severýn.

Po vynucené přestávce zahrozili jako první domácím, ale Diviš sám proti Grigarovi neuspěl. Na druhé straně nebezpečně vystřelil Hora a jeho rána jen o kousek minula levý roh Hečovy branky. Teplice poté začaly ovládat hru, ale do vážnějších šancí se nedostávaly.

Navzdory hostujícímu tlaku se Slovácku podařilo vyrovnat. V 38. minutě se po centru Havlíka dostal míč ke Konému, ten ho posunul nabíhajícímu Daníčkovu, který mířil přesně. Prosadil se tak ve druhém domácím utkání za sebou, když navázal na gól proti Plzni (1:1).

Také po přestávce se do útoku tlačili hosté. Po Krobově přímém kopu hlavičkoval těsně vedle Vaněček a o chvíli později po Fillové střele zachránil Slovácko na brankové čáře Košút. Domácím nabídl šanci až chybný odkop Grigara, ale Ťok prázdnou branku netrefil.

Zbytek zápasu se poté nesl ve znamení nepřesností na obou stranách a za zmínku stála jen Zajícova hlavička, kterou Grigar s obtížemi vytěsnil na roh. V samotném závěru pak na opačné straně hlavičkoval Vaněček, ale Heča s pomocí stoperů jeho pokus zlikvidoval.

12. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Teplice 1:1 (1:1)
Branky: 38. Daníček - 13. Jeřábek. Rozhodčí: Pechanec (19. Severýn) - Wilczek, Peřina. ŽK: Košút, Šumulikoski - Fillo, Krob. Diváci: 3368.
Slovácko: Heča - Chvátal, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski, Daníček (46. Ťok) - Diviš, Havlík, Civič - Koné (61. Zajíc). Trenér: Levý.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob - Fillo (80. Potočný), Ljevakovič, Kučera, Hrubý (74. Vachoušek), Hora - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: