Hlavní obsah

Kiks roku. Hruška zahučel z ráje do pekla za pár sekund, střelec gól ani neviděl

Praha

Podobnou minelu předvedl v Praze již v srpnu, ale tehdy ho tolik nebolela. Slávista Hušbauer po ní v nastavení už jen upravil skóre na 3:0. Tentokrát ovšem brankář příbramských fotbalistů Aleš Hruška chyboval na Spartě mnohem citelněji. Za bezbrankového stavu propustil v 18. minutě mezi nohama do sítě propagační střelu Karavajeva. Tím nasměroval svůj tým k očekávanému osudu a poslední tým tabulky na Letné nakonec prohrál 0:4. Další tři branky přidal kanonýr Lafata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Příbrami Aleš Hruška během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Zahučel z ráje do pekla za 20 sekund. Nejprve skvěle lapil Julišovu tutovku a pak i Lafatovu dorážku. Jenže akce pokračovala a Karavajevova šmudla zdálky mu mezi nohama neuvěřitelně proklouzla do sítě.

„Předchozí dva vydařené zákroky nikoho nezajímají. Vymlouvat se nemá cenu, i kdyby míč přede mnou skočil. Já chytal balón a už myslel na to, jak ho rozehraju. Jenže mi propadl mezi nohama. Byl to gól a konec zápasu pro nás," líčí na rovinu brankář Aleš Hruška.

Paradoxem je, že soupeře jeho hrubka nešokovala o nic míň. „Otočil jsem se a běžel k naší bráně. Nečekal jsem, že to může být gól. Takže jak míč spadl do sítě, jsem ani neviděl. Ale nezlobím se. Byla to důležitá branka, pomohla nám," usmívá se ruský obránce Vjačeslav Karavajev.

Trenér už se chystal nadávat...

Moc nechybělo, aby za svoji ránu dostal vyhubováno. „Viděl jsem, že Karavajev střílí z nesmyslné vzdálenosti. Nebylo to úplně připravené, spíš mi přišlo, že bychom měli akci ještě rozehrát do postupného útoku. Jsem rád, že tam míč propadl, i když Aleši Hruškovi takové góly nepřeju," říká trenér David Holoubek kriticky.

Příbram tak zůstává dál beznadějně poslední. „Zrovna nedávno jsem spočítal, že po mém příchodu jsme inkasovali osmnáct gólů - a z toho sedmnáct po individuálních chybách. Už je to docela ubíjející, když hrajete dvacet minut celkem slušně, a pak přijde tak laciný gól... S tímhle si ani já nevím rady," žehrá zkušený trenér Petr Rada.

„Jak to hodit za hlavu? Je dvanácté kolo, patláme se v tom. Jako zkušenější hráč chcete mužstvo podržet a uděláte tohle, to snad ani za hlavu hodit nejde. Děláme takové chyby, které nejde nepotrestat. Jsme tam, kde jsme, kvůli sami sobě," vyčítá si Hruška.

Reklama