Hlavní obsah

Tak i Kadlec musel do nemocnice. Komplikace už jsou na hraně, běduje Holoubek

Praha

Kdyby měli náladu na vtipkování, mohli by v souladu s Agathou Christie počítat, kolik malých černoušků odpadlo a kolik jich zbylo. Jenže kdepak žerty, podzimní marodka už fotbalistům Sparty nahání hrůzu. Aktuálně čítá právě deset hráčů. Stoper pak musí hrát středního záložníka, na lavičce zbývají jen dorostenci. A navrch se zraní i nejdražší posila, takže kouč zase neví, koho bude mít pro další anglický týden k dispozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha David Holoubek a zraněný útočník Václav Kadlec.

Článek
Fotogalerie

Zle bylo hned ve 2. minutě ligového duelu s Příbramí. Václav Kadlec se natáhl po stříleném centru. Jenže místo aby míč tečoval do sítě, chytil se vzadu za stehno. Chvíli ještě komunikoval s lavičkou, zkoušel zranění rozběhat. Marně, v 9. minutě musel ze hřiště.

„Vašek odjel na sonografické vyšetření do nemocnice a uvidíme po jeho návratu, co se bude dít. Očekávám, že se jedná o natažený zadní stehenní sval. Je to samozřejmě komplikace. Už je to na hraně," zoufal si bezprostředně po zápase trenér David Holoubek.

Aby neměl absencí málo, znovu přišel také o dva hráče, kteří už se na hřiště vrátili. Ondřej Zahustel a Josef Šural jsou znovu mimo hru.

Marodka Sparty
David Bičíkzranění prstu na ruce
Aleš Čermáksvalové zranění
Martin Frýdekzkřížené vazy, operace
Václav Kadleczadní stehenní sval
Tomáš Rosickýzranění achilovky
Michal Sáčeksvalové zranění
Marek Štěchzranění kolene
Josef Šuraltřísla
Lukáš Váchaoperace kolene
Ondřej Zahustelkotník

Nemá cenu nastupovat přes bolest

„Ondra nadále laboruje se zraněním kotníku a čeká ho další vyšetření na CT. Je z toho sám smutný, ale pozastavil jsem jeho nominace. Kotník nemá pořád stoprocentní a nemá cenu, aby chodil do utkání přes bolest. Potřebujeme ho zdravého," líčí kouč, který se pomalu mění v doktora.

„Pokud jde o Pepu, má stále problémy s tříslem a v pondělí ho také čeká detailnější vyšetření. Uvidíme v dalších dnech, kdy se vůbec zapojí do tréninku."

Letenští porazili Příbram 4:0, ale ztrátou Kadlece jim vítězství trochu zhořklo. Řítí se do dalšího klíčového týdne. Ve čtvrtek hostí v Evropské lize izraelskou Beer Ševu a v neděli zamíří na horkou půdu do Liberce.

„Doufám, že ze tří nových marodů by aspoň Kadlec mohl nastoupit. Druzí dva těžko," krčí Holoubek rameny.

Stoper po třech letech záložníkem

Útočníci byli doteď jedinou zdravou množinou. Třeba středních záložníků vypadlo tolik, že když si musel stopku za pohárové vyloučení ve Zlíně odsedět Mareček, na jeho místo se posunul stoper Holek.

„Záložníka jsem hrál asi po třech letech. Je třeba si tam zvyknout," poukazuje Mario Holek.

„Vrátí se Mareček, to je celkem čitelné, a tak se Mario asi vrátí do středu obrany. Jsem rád, že to zvládl. Byl hozený do vody, moc se ve středu zálohy necítí," přikyvuje kouč.

Náladu mu spravilo aspoň výrazné vítězství. „Pro psychiku mužstva je výhra strašně důležitá. I z pozápasového pokřiku poznáte, že už jsou kluci hodně unavení. Jen sedí a plácají... Věřím, že nám výsledek hodně pomůže do čtvrtka a pak do Liberce," doufá Holoubek.

Hráčům přece jen trochu uleví. „Po zápase s Příbramí je čeká ještě regenerace. Další tréninky budou intenzivní, dobré, ale určitě je uděláme kratší," avizuje.

Reklama

Související témata: