Hlavní obsah

Plzeň se i bez vyloučeného Petržely odpoutala do trháku, Slavia ztratila

Aktualizováno

Vedoucí Mladá Boleslav zaváhala, a tak Slavia a po ní i Plzeň dostaly šanci se během nedělního programu 12. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy dostat na první místo. Sešívaní toho nevyužili, v Jablonci byli rádi za remízu 0:0. Naopak Viktoria vyhrála 1:0 na Dukle - a přestože hrála hodinu o deseti bez vyloučeného Petržely, vede tabulku již o tři body. Hradec Králové prohrál s Karvinou 3:4. Bohemians doma porazili Liberec 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Néstor Albiach z Dukly a fotbalisté Plzně Jan Kopic (vlevo) a Jakub Hromada.

Článek
Fotogalerie

Plzeň v lize sedm posledních kol neprohrála a na Julisku jezdí celkem ráda. Vždyť Dukla porazila Viktorii v jediném z 12 ligových zápasů. Tradice zůstala zachována... Velmi netradiční hlavičkář Hořava zajistil Plzni již v 17. minutě vedení. Ve 30. minutě byl vyloučen Petržela, jenže Pražané si s dlouhou přesilovkou vůbec nevěděli rady. Viktoria si už vítězství pohlídla a o tři body vede tabulku.

Jablonec minule zvítězil v Příbrami a při debutu dočasného kouče Kluckého se dočkal první ligové výhry po osmi kolech. Slavia ho v lize šestkrát za sebou neporazila, nyní byla ovšem rozjetá - vyhrála posledních šest kol a drala se na první příčku. Na Střelnici ovšem její marš zpomalil. Přečkala několik velkých šancí domácích a nakonec musí být ráda za bezbrankovou plichtu, která jí k posunu do čela tabulky na pár hodin nestačila.

Hradec Králové byl dějištěm souboje nováčků, soupeři se ještě v první lize neutkali. Strhla se velká přestřelka a Karviná v ní potvrdila pozici lépe postaveného týmu. Poločas vyhrála 2:0, Votroci sice vyrovnali, nakonec ale prohráli 3:4. Po jednom gólu vítězů dali i Šisler a Voltr, kteří působili v Hradci... Východočeši tak prohráli již pětkrát za sebou.

Klokany a Slovan dělil v tabulce jediný bod. Bohemians v lize neporazili Liberec čtyřikrát za sebou, z toho třikrát prohráli, vyhráli pak jediný z posledních 9 vzájemných zápasů. Statistiku však začali upravovat rychle, díky vlastnímu gólu Latky otevřeli skóre hned v 1. minutě! Pražané nakonec vyhráli 2:1 a potvrdili příslušnost k horní polovině tabulky.

Program 12. kola
Sobota
Sparta - Příbram 4:0
Branky: 45.+1, 76. a 85. Lafata, 18. Karavajev.
Brno - Jihlava 1:1
Branky: 79. Michal Škoda - 42. Dvořák.
Slovácko - Teplice 1:1
Branky: 38. Daníček - 14. Jeřábek.
Mladá Boleslav - Zlín 1:2
Branky: 2. Mebrahtu - 74. V. Vukadinovič, 79. Harba.
Neděle
Hradec Králové - Karviná 3:4
Branky: 53. P. Černý, 55. z pen. Schwarz, 90.+2 Malinský - 6. a 78. Budínský, 32. Voltr, 69. Šisler.
Jablonec - Slavia 0:0
Bohemians - Liberec 2:1
Branky: 1. vlastní Latka, 47. Krch - 71. Breite.
Dukla - Plzeň 0:1
Branka: 17. Hořava.

Reklama