Hlavní obsah

Týden snů, Zlín si po Spartě podal i lídra! Je to fantazie, raduje se boleslavský kat Harba

Pohádkový týden prožili fotbalisté Zlína. V jeho polovině vyprovodili z domácího poháru pražskou Spartu (3:1), v sobotu zvítězili na půdě ligového lídra z Mladé Boleslavi (2:1). „Pro nás je to neuvěřitelný pocit. Je fantazie porazit dva z nejlepších mančaftů v lize, moc si toho vážíme," zářil po duelu v Mladé Boleslavi Haris Harba, autor vítězné trefy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Zlína Haris Harba (vpravo) v souboji s Ondřejem Kúdelou z Mladé Boleslavi.

Článek

Zlín zabral naplno po třech kolech, vrátil se do hry o nejvyšší příčky. V Boleslavi to však na bodový zisk dlouhý čas vůbec nevypadalo. Z bleskového úderu domácích z 2. minuty, který obstaral Mebrahtu, se Moravané oklepávali tři čtvrtě zápasu. Pak ale zničehonic vyrovnal Vukadinovič, krátce poté Harba obrat dokonal.

Na jeho gólu se podílel nechtěně stoper Hůlka, který se v těžké situaci zvolil konstruktivní řešení. Ve vlastním malém vápně však míč ideálně připravil Harbovi. „Byl jsem překvapený, nečekal jsem, že obránce bude tak chybovat. Otočil jsem se a balon stál na malém vápně. Pak už jsem to jen trefil," popisoval bosenský útočník.

„Výhru beru se vší pokorou, náš výkon nebyl dobrý. Boleslav byla většinu času lepší, tahali jsme za kratší konec. Byli jsme bez jiskry, bez nápadu," doplnil trenér Bohumil Páník. Měl šťastnou ruku se střídáními, neboť ta přinesla rapidní progres jeho celku. Kopečný i Harba přinesli pozitivní obrat.

„Před zápasem jsem měl dvě volby. Buď vsadit na méně zatížené hráče, nebo na sestavu, která dominovala nad Spartou. Bohužel v Boleslavi jsme dominantní nebyli, zvedli jsme se až vstupem čerstvých hráčů," uvedl Páník.

Zlín dal domácím lekci z produktivity, na dvě trefy mu stačily dvě střely mezi tyče. „Se Spartou jsme měli hodně střel, spoustu šancí. V Boleslavi dvě, a dokázali jsme vyhrát. Někdy to tak je," konstatoval Páník.

Jeho mužstvo je díky vítězství zpátky ve hře o pohárové příčky. Byť to nikdo ze zlínských naplno neřekne, v koutku duše si na ně myslí. Proč také ne, když povětšinu podzimu válejí. „Moc o tom nepřemýšlíme, nicméně vnímáme tabulku, jsme mezi čtyřmi, pěti nejlepšími. Uvidíme, jak to bude dál," podotkl Harba.

Reklama