Hlavní obsah

Votroky zlomil Šisler, jejich bývalý hráč

Hradec Králové

Kalvárie fotbalistů Hradce Králové nekončí. V duelu 12. ligového kola nezvládli souboj nováčků a po kanonádě prohráli 3:4 s Karvinou. Votroci tak padli po páté za sebou. „Myslím, že nováčkové ligy odehráli slušný zápas, krásné branky z něj udělaly pěknou podívanou,“ poukazuje Jozef Weber, trenér Karviné.

Foto: David Taneček, ČTK

Radek Voltr (třetí zprava) z Karviné oslavuje se spoluhráči gól.

Článek
Fotogalerie

Východočeši prohráli poločas 0:2, pak už soupeře jen doháněli. A nedohnali.

„Špatně jsme do utkání vstoupili. První gól byla přitom situace, která se dala řešit. Mužstvo se dostalo dolů. Pak jsme měli hodně standardních situací, především rohů, ale sami jsme po standardce inkasovali," kaboní se trenér Bohuslav Pilný.

Votroci dostali gól od Voltra i Šislera, svých bývalých hráčů. „Ve druhé půli jsme během dvou minut vyrovnali, ale pak jsme propadli euforii a zapomínali na zadní vrátka. Zápas se lámal při šanci, kterou měl Libor Žondra. Ale pak přišla nádherná střela Šislera a další gól. Nad mužstvem určitě nelámu hůl," ujišťuje Pilný.

Karviná oprášila taktiku z druhé ligy

Zatímco Hradec je třetí od konce, Karviná je senzačně šestá.

„Byl to hodně emoční zápas. Vítězství se nerodilo lehce. Trošku jsme spoléhali na taktiku z minulého roku, kdy jsme v Hradci vyhráli ve druhé lize, tedy na standardní a brejkové situace," netají trenér Jozef Weber.

„Taktika se nám vyplatila v prvním poločase, ale na začátku druhého se Hradec i svou kvalitou vrátil do hry. Pak jsme ale dali dvě branky a zápas kontrolovali, z naší strany to byla nejlepší část utkání," cení si Weber.

Reklama