Hlavní obsah

Plzeň uniká. Před Spartou je po další ztrátě propast. Slovácko dobylo Karvinou

dos, vapSport.cz
Aktualizováno

Vedoucí Plzeň jde po výhře 3:1 nad Jabloncem ve 13. kole fotbalové ePojisteni.cz ligy do trháku, vede tabulku už o čtyři body před Zlínem. Sparta urvala v Liberci jen bod za remízu 0:0, zaznamenala další ztrátu a je pátá. K jejímu nezdaru přispělo i vyloučení režiséra hry Bořka Dočkala v závěru první půle. Slovácko dobylo Karvinou, na její půdě vyhrálo 1:0. Třinácté ligové dějství je minulostí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Patrik Hrošovský z Viktorie Plzeň mezi jabloneckými Stanislavem Teclem a Petrem Jiráčkem.

Článek
Fotogalerie

Zkouška ohněm, to jsou pro Letenské v poslední době duely u Nisy. Sparta v Liberci už pětkrát za sebou v lize nevyhrála (2 remízy, 3 prohry), další ztrátu na neoblíbené půdě si dovolila v době, kdy v lize ztrácí. Duel byl pikantní pro trenéra Jindřicha Trpišovského. Kouč Slovanu vedl ve Spartě mládež a Letenští ho nedávno chtěli k áčku. K dohodě nedošlo, jednání však mohou v zimě ožít...

V souboji pohárových účastníků se od 42. minuty hrálo bez Dočkala, který se po Breitem ohnal loktem. Slovan ale dlouhou přesilovku nevyužil, figuruje na desáté příčce. Letenští naopak i v oslabení měli dvě šance. V té větší Lafata hlavičkoval po rohu vedle.

Oba týmy trápí v posledních dnech marodka. Liberci kvůli zranění chyběli hned tři stopeři, takže se do středu obrany vrátil uzdravený kapitán Pokorný, který nastoupil téměř po dvou měsících.

Slovácko teprve třetí výhrou v sezóně poodskočilo od sestupového pásma, je jedenácté, přiblížilo se svému dnešnímu soupeři, který je nadále v první polovině tabulky - sedmý. Karvinský nováček na svém stadiónu nebodoval naplno potřetí za sebou.

Mladá Boleslav v tomhle kole prohrála, Slavia jen remizovala, Sparta rovněž - Plzeň tak po výhře nad Jabloncem před Zlínem, který se dostal na druhé místo, vede o čtyři body. Před Spartou o propastných devět. Západočeši už devět kol po sobě neprohráli (8 výher, remíza).

Program 13. kola ePojisteni.cz fotbalové ligy:
Pátek
Jihlava - Mladá Boleslav 2:1
Sobota
Zlín - Brno 2:1
Příbram - Dukla 3:1
Teplice - Hradec Králové 0:1
Slavia - Bohemians 1905 1:1
Neděle
Liberec - Sparta 0:0
Karviná - Slovácko 0:1
Branka: 13. Koné
Plzeň - Jablonec 3:1
Branky: 16. Hořava, 53. Hrošovský, 57. Hejda - 67. Doležal

Reklama