Hlavní obsah

Sběratel titulů a vylomenin se cítí jako mladíček. Limberský odehraje 300. ligový zápas

Plzeň

Reprezentaci dal po evropském šampionátu ve Francii vale, a tak mohl během pauzy dobít baterky na závěr podzimu. Hned první duel bude pro Davida Limberského sváteční. Třiatřicetiletý bek plzeňských fotbalistů sehraje v sobotu v Mladé Boleslavi svůj 300. ligový zápas. Především mu však půjde o týmový úspěch, Viktoria vede tabulku o čtyři body před Zlínem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský během oslav zisku titulu v Doosan Areně v Plzni.

Článek
Fotogalerie

Reprezentaci opustil s rovnými čtyřiceti mezistátními zápasy na kontě. V lize však má účet nadále otevřený a jubilejní 300. utkání stojí za pozornost.

„Je to asi úspěch a jsem na to hrdý. Necítím se ani moc starý, pokud jsem fit a nejsem zraněný, tak rád trénuju a těším se na každý další zápas. Cítím se jako mladíček," říká David Limberský pro klubový web Viktorie.

Získal čtyři mistrovské tituly a taky předvedl řadu vylomenin. Dodnes si vybavuje svůj první ligový zápas. Bylo mu devatenáct a odehrál ho v úvodním kole sezóny 2003/2004 ve Štruncových sadech proti Viktorii Žižkov. „Vzpomínám si, samozřejmě. Bylo to doma proti Žižkovu a prohráli jsme 0:2. Na takové zápasy se nezapomíná. Pamatuje si je asi každý hráč," usmívá se internacionál.

V Plzni už ho hecují, zda zmákne ještě další stovku... „To je hrozně daleko, ve 33 letech se spíš koukám na každý budoucí zápas a maximálně tak půl roku dopředu. Čtyřstovka je hodně daleko, uvidíme, kam to dotáhnu," nechce předbíhat.

Jubileum až na druhé koleji

Jeho agent Pavel Zíka měl pro Limberského v létě lukrativní nabídku z Izraele a nevylučuje, že se k možnosti odchodu do zahraničí spolu ještě vrátí.

Pokud jde o domácí soutěž, je pro něj jedinou variantou Viktorka, kde kromě krátkého angažmá ve Spartě strávil většinu kariéry. „Nedokážu si představit, že bych hrál ještě někde jinde. Stát se může všechno, ale na 99,9% se s prvoligovou kariérou rozloučím v Plzni," ujišťuje Limberský.

Osobní jubileum však bude v Mladé Boleslavi až na druhé koleji. Plzeň se v čele tabulky utrhla a hodlá náskok ještě zvýšit.

„Jubilejní start nebudu na hřišti vůbec vnímat. Takové věci se bilancují až po kariéře a já ještě končit nehodlám. Je to pro nás důležitý zápas, ligu máme dobře rozjetou a chceme v Boleslavi získat nějaké body," zdůrazňuje plzeňský rodák.

Reklama

Související témata: