Hlavní obsah

Šilhavý se znovu vrací na Julisku. Jeho Slavia tam neprohrává

Sešívané čeká po reprezentační přestávce oblíbený soupeř. V utkání 14. ligového kola se fotbalisté Slavie představí na Julisce. Dukla v samostatné české soutěži dosud červenobílé neporazila ani v jednom z 12 zápasů a pouze ve čtyřech z nich dala gól. Utkání se hraje dnes večer od 20:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž budete moci sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jaroslav Šilhavý během derby se Spartou.

Článek

Bude na lavičce ostře sledovaným mužem. V létě převzal Duklu, ale po 5. kole vyslyšel vábení Slavie a po letech se vrátil do Edenu. A teď se Jaroslav Šilhavý poprvé od bleskového přestupu vrací na Julisku.

„Krátce jsme tady byli na začátku soutěže, informace o hráčích Dukly tedy máme čerstvější. Ale v naší lize zná každý každého, takže nás nic nemůže překvapit. Nevidím v tom nějakou velkou výhodu," poukazuje trenér Slavie na klubovém webu.

Sešívaní v devíti zápasech pod jeho vedením neprohráli, v posledních dvou kolech ale jen remizovali. Na Julisce se chtějí vrátit na vítěznou vlnu, z posledních tří ligových zápasů tady uhráli sedm bodů.

„Dukla se dlouhodobě prezentuje technickým fotbalem, chce hrát nahoru, kombinačně, a to i předvádí," avizuje Šilhavý.

Zmrhal se vrátil jako vytížený reprezentant

„Dukla je velmi silný soupeř. Na jaře jsme na Julisce vyhráli, tak věřím, že to zopakujeme. Ale zápasy s Duklou jsou určitě velmi těžké, snaží se hrát rychlý kombinační fotbal," přizvukuje mu záložník Jaromír Zmrhal.

Poprvé nastoupí k ligovému duelu po dvou zápasech odehraných v dresu reprezentace. Norsku dal doma v Edenu vítězný gól, přes hodinku odehrál také v úterý proti Dánsku v Mladé Boleslavi.

„Byl bych samozřejmě strašně rád, kdybych si střeleckou formu přenesl i do klubu. Ale je jedno, kdo za nás vstřelí gól, hlavně ať je vítězný," přeje si Zmrhal.

Reklama

Související témata: