Hlavní obsah

Dukla - Slavia 1:2Tradice zůstala neporušena, Slavia se na Julisce po půli probrala a vrátila se na vítěznou vlnu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Čajič 1 : 0
53. Mešanovič 1 : 1
63. Škoda 1 : 2
Záznam online reportáže

Poslední letošní pražské derby neporušilo tradici. Dukla ani na třináctý pokus v samostatné české lize Slavii neporazila, zato sešívaní pokračují pod trenérem Šilhavým v úspěšném tažení. I v desátém zápase pod jeho vedením bodovali, po dvou předchozích remízách tentokrát naplno. Po nepřesvědčivé první půli se totiž po změně stran výrazně zlepšila a zásluhou Mešanoviče a Škody výsledek otočila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milana Škodu ze Slavie Praha (uprostřed) brání Jan Šimůnek (vlevo) a Marek Hanousek z Dukly Praha.

Článek
Fotogalerie

Nejdřív měla hlavní slovo policie. Ta nakázala, aby se začalo téměř o čtvrt hodiny později, neboť musela zpacifikovat potyčku ve slávistickém kotli.

Teprve pak si mohl vzít slovo Považanec, jemuž se po sedmi minutách nabídla první  příležitost. Pálil sice z úhlu, ale nebezpečně, takže Pavlenka musel jeho ránu vykopávat, nebezpečnou hlavičku Olayinky mířící těsně vedle tyče naopak jen jistil pohledem.

I tyto situace naznačily, že stoper Deli by mohl Slavii citelně chybět. „Teprve ve čtvrtek se vrátil ze srazu reprezentace Pobřeží slonoviny, takže jsem ho nechal odpočinout," vysvětloval slávistický kouč Jaroslav Šilhavý, proč nabádal své svěřence k opatrnosti.

Slávistické probuzení přišlo po pauze

Domácí trenér Jaroslav Hynek ovšem dal mužstvu podobné pokyny, a i proto se střelecké příležitosti dlouho nerodily. Až čtyři minuty před přestávkou zahrozil po akci Škody Barák, ale brankář Dukly Rada si s jeho ránou poradil, v posledních vteřinách první půle pak udeřil domácí Čajič.

„Viděl jsem, že Néstor vyrazil dopředu, takže jsem se vydal za ním. Dostal jsem od něho přihrávku a balón jen napálil," nedělal z vedoucího gólu vědu.

Pochopitelně že o půli si ve slávistické šatně vzal hlavní slovo trenér a na hřišti pak hned po změně stran střídající žolík Mešanovič, který využil nešikovné Hanouskovy teče a vyrovnal. Slavia se probrala a záhy zásluhou Škody a tentokrát teče Šimůnka obrat dokonala.

Domácí se sice pokusili zachránit alespoň bod, ale když střídající Juroška nedosáhl na střílený centr Beauguela, zůstala tradice jejich soubojů se sešívanými neporušena.

Slavia naopak pokračuje od Šilhavým  v úspěšném tažení, neboť i v desátém zápase v řadě bodovala. A po dvou předchozích remízách na Julisce naplno.

Dukla Praha - Slavia Praha 1:2 (1:0)
Branky: 45. Čajič - 53. Mešanovič, 63. Škoda. Rozhodčí: Královec - Vlasjuk, Kubec. ŽK: Kušnír, Tetour, Považanec - Hušbauer, Bořil. Diváci: 5273.
Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Miloševič - Hanousek, Považanec, Tetour (87. Smejkal) - Olayinka (71.Beauguel), Néstor, Čajič (74. Juroška). Trenér: Hynek.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Frydrych, Bořil - Ngadeu - Zmrhal (46. Mešanovič), Hušbauer (78. Ščuk), Barák, Mihalík (70. Van Buren) - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: