Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Plzeň 0:0Plzeň v nastavení odmítla výhru, v Boleslavi uhrála bezbrankovou remízu

Podesáté v řadě neprohráli, fotbalisté Plzně ale chtěli z Mladé Boleslavi odvézt víc než jeden bod. V sobotním duelu 14. kola první ligy uhrál lídr na půdě Středočechů bezbrankovou remízu, druhý Zlín se Viktorii přiblížil na rozdíl dvou bodů. Boleslav nevyhrála počtvrté v řadě, během této série získala pouhé 2 body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Adam Jánoš z Boleslavi a Martin Zeman z Plzně v hlavičkovém souboji.

Článek

Přihlášku do Klubu legend, tedy hráčů, kteří odehráli minimálně 300. ligových zápasů, musel o nějaký čas pozdržet David Limberský. Plzeňského obránce, jenž má na kontě 299 ligových startů, skolila viróza. Na levé straně jej nahradil Aleš Matějů.

Po jeho akci v 11. minutě měli hosté k dispozici přímý volný kop, který se pokoušel přes zeď zakroutit Zeman. Diviše však levačkou nepřekvapil. Vzápětí po brejku si vytvořil solidní pozici k zakončení Krmenčík, netrefil ale branku.

Ke slovu se po čtvrthodině dostali i domácí, po rohovém kopu zakončoval volný Da Silva, jeho ránu zblokoval kapitán Viktorie Hubník. V 23. minutě se protáhl po pravé straně Řezník, po narážečce s Hromadou odcentroval na Krmenčíka, jenž čerstvý reprezentant podklouzl a nezakončil přesně.

Kovařík mohl rozhodnout v nastavení

V 36. minutě byli hosté blízko gólu. Hromada z trestného kopu našel Hubníka, jehož hlavičku na brankové čáře zneškodnil Diviš. Středočeši se připomněli před pauzou, v pádu hlavou se pokusil překonat Kozáčika explzeňský Chramosta.

Po přestávce se blýskl bombou Mareš, ta le prosvištěla těsně vedle branky. Poté Hromada parádním pasem za obranu vyslal do úniku Zemana, který mohl postupovat sám na Diviše. V souboji si však pomohl nedovoleně a sudí odpískal faul.

Po hodině se agilní Krmenčík hnal ze strany na Diviše, duchapřítomný skluz Takácse mu však šanci ke střele vzal. Za minutu Chramosta uvolnil Malpona, do jeho rány ale stihl vložit nohu Hubník. V 68. minutě převedl další vynikající obranný zákrok Takács, který znovu obral v poslední chvíli o míč Krmenčíka. V nastavení mohl rozhodnout střídající Kovařík, který v obrovské šanci namířil svůj volej vysoko nad.

14. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Orel - Kotík, Hájek. ŽK: Klobása, Fleišman, Přikryl, Fabián - Řezník, Hubník. Diváci: 3951.
M. Boleslav: Diviš - Jánoš, Da Silva, Takács, Fleišman - Kúdela, Malpon (78. Magera) - Klobása (69. Přikryl), Mareš, Fabián - Chramosta (84. Mebrahtu). Trenér: Kalvoda.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Matějů - Hromada, Hrošovský - Kopic (64. Petržela), Hořava, Zeman (78. Kovařík) - Krmenčík (86. Ďuriš). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: