Hlavní obsah

Hora zavřel oči, a pak slavil nejkurióznější gól kariéry

Praha

Gólovým hrdinou fotbalových Teplic se v sobotním odpoledni na hřišti Bohemians 1905 stal útočník Jakub Hora. Jako jediný dokázal dopravit míč během devadesáti minut duelu 14. kola nejvyšší soutěže do sítě, byť vlastně ani sám nevěděl jak. Vteřinu před tím, než nasměroval balón za záda brankáře Budinského, zavřel oči. „Určitě jde o nejkurióznější trefu mojí kariéry," smál se pětadvacetiletý útočník Severočechů po vítězství u Botiče.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vpředu Jakub Hora z Teplic, vzadu Daniel Krch z Bohemians 1905.

Článek

Když jeho parťák z teplické ofenzivy Martin Fillo po osmi minutách bitvy na půdě Bohemians 1905 zatáhl míč po pravé straně do pokutového území a narazil balón proti noze Kučerovi, Hora raději zavřel oči a měl tendenci klidit se pryč z palebného prostoru. Jenže uhnout už nestihnul.

„Vím, že Tomáš Kučera má výbornou střelu. A tak jsem jen instinktivně zavřel oči. Míč mě trefil do břicha a následně doskákal za čáru," popisoval Hora.

Krátce před naplněním 30. minuty mohl domácí borce zmrazit podruhé. Jenže ve vyložené pozici hlavičkoval mimo. „Hodně jsem si vyčítal, když jsem centr Kroba nevyužil. Snažil jsem se natlačit před obránce, což se podařilo. Měl jsem míč uklidit do sítě," věděl Hora, že šlo o gólovou situaci.

Po vyloučení nás Bohemka drtila, přiznal Hora

S dvougólovým náskokem by Teplice měly cestu k výhře otevřenou. Jenže místo toho šly o pár vteřin později do deseti po faulu Lüftnera na Holendu. „Pak se zápas proměnil v nejnáročnější, který jsme na podzim odehráli. Bohemka nás drtila, my jsme jen běhali bez balónu. Strašně vysilující," posteskl si Hora.

Jeho tým nakonec ale čisté konto uhlídal, tudíž mohl slavit. A kdyby krátce po přestávce teplický Vaněček využil sólo přes půl hřiště, měli Severočeši klid mnohem dříve.

„Šlo o vyloženou šanci, kterou měl proměnit. Já byl v tu chvíli strašně zavařený a bál se, aby nás nemrzelo, že takovou příležitost zahodíme. Ale výborně jsme se posouvali, a tak nás nemuselo mrzet, že jsme nepřidali druhý gól," usmíval se spokojený Hora, když s parťáky mířil domů bohatší o páté podzimní vítězství.

Reklama

Související témata: