Hlavní obsah

Remíza ve šlágru: Pivarník vyzval Krmenčíka k efektivitě, Kalvoda připomněl heslo svého učitele Brücknera

Mladá Boleslav

Byl spokojený s výkonem, kvitoval, že Plzeň dokázala otupit ofenzívu Mladé Boleslavi, která poprvé na podzim nevstřelila gól. Výsledek 0:0 už trenéra Viktorie Romana Pivarníka těšil méně. Mrzelo ho především, jak s nabízenými příležitostmi naložil čerstvý reprezentant, útočník Michael Krmenčík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Chramosta z Mladé Boleslavi (vlevo) a Jakub Hromada z Plzně v souboji o míč.

Článek

„Krmenčík odvedl výborný výkon. Na gól ale potřebuje hodně šancí. V Plzni začíná pravidelně hrát, efektivitu musí zlepšit. Něco zakončil, něco nepřesně, něco vůbec," pravil Pivarník. Mladý Krmenčík se zjevil v několika solidních pozicích, jenže hned třikrát mu odkopl balón těsně před zakončením stoper Takács. „Když jde z úhlu sám na branku, musí si míč zakrýt. Neexistuje, aby mu ho protihráč čistě ukopl," podotkl Pivarník.

Úplně největší šanci spálil v nastavení střídající Kovařík. Pár metrů od branky mu přistál míč k noze, jenže záložník Západočechů poslal volej na tribunu. „Chyběla nám pohoda a klid v koncovce. Bohužel jsme naše příležitosti nedotáhli do konce. Po herní stránce ale musím být spokojený. Boleslav doma s každým soupeřem dominuje, my jsme jí zamezili, aby se dostala do hry. Nevytvořila si žádnou velkou šanci," uvedl Pivarník.

Jeho mužstvo nadále vede tabulku, nicméně na dva body se mu přiblížil Zlín, na čtyři body Slavia. „Nezajímá mě, jak si vedou ostatní, zajímá mě náš bodový účet. Hráli jsme na půdě čtvrtého týmu v tabulce, je to plusový bod z venku. I když jsme samozřejmě chtěli vyhrát," pověděl Pivarník, který postrádal nemocného obránce Limberského. Náhradník Matějů si ale podle něj vedl dobře.

Centry ze stran chyběly

„Limberský je nejlepší levý obránce v lize, je to rozdílový hráč. Ovšem Matějů odvedl dobrý výkon. Jen jsem čekal víc od krajů, měli poslat před branku víc centrů," dodal plzeňský trenér, jehož celek podesáté v řadě v lize neprohrál.

Bod bral i jeho boleslavský kolega Leoš Kalvoda. Středočeši neprožívají ideální období, před sobotním duelem vytěžili ze tří posledních zápasů jediný bod. Před 14 dny padli dokonce na hřišti předposlední Jihlavy. „Myslím, že je to spravedlivá remíza. Potvrdili jsme si, že poctivou prací i fotbalem můžeme hrát i s takovým týmem, jako je Plzeň," pravil Kalvoda.

Boleslav poprvé na podzim v lize nevystřelila branku, kouče však těší, že udržela po čase čisté konto. „Spíš jsme se soustředili na defenzívu. V posledních třech utkáních jsme dostali sedm gólů. To jsme chtěli odbourat. Podařilo se," lebedil si mladoboleslavský trenér. Boleslav byla ještě nedávno v pozici lídra, nyní na první Plzeň ztrácí šest bodů. A předběhly ji i Zlín se Slavií. „Je teprve polovina soutěže, žádné závěry z toho nelze vyvozovat. Jak říkal můj učitel, Karel Brückner, zajíci se počítají po honu. Tak to nějak bude," doplnil Kalvoda.

Reklama

Související témata: