Hlavní obsah

Jablonec slaví triumf v derby. Podali jsme nejlepší podzimní výkon, liboval si Tecl

Jablonec nad Nisou

Nevlídné počasí a podmáčený terén vytvořily kulisu a herní podmínky pro tradiční podještědské derby mezi fotbalisty Jablonce a Liberce, kteří se v první lize střetli přesně po dlouhých devíti měsících. Místo očekávané bitvy vyrovnaných soupeřů měl duel jednoznačného vítěze. Zelenobílí nejprve přečkali pokutový kop a potom ovládli dění na trávníku po vítězství 3:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký střelec Stanislav Tecl (uprostřed) se raduje se spoluhráči Ondřejem Mihálikem (vpravo) a Martinem Doležalem z gólu proti Liberci.

Článek

„Chycená penalta, to byl asi nejdůležitější moment utkání," pochválil nejprve střelec dvou gólů Stanislav Tecl jabloneckého brankáře. „Do té doby jsme měli dvě šance, které jsme nevyužili. Hlavně brejk čtyři na dva volal po gólu. A z protiútoku přišel pokutový kop proti nám. Kdybychom inkasovali, asi by to s námi otřáslo," zamýšlel se Tecl.

Sám ale také výrazně promluvil do vývoje zápasu. Obě vstřelené branky byly parádní. „Při prvním gólu jsem po pěkné nahrávce myslel, že půjdu sám na bránu. Pak mě stoper zakřižoval, snažil jsem se ho obejít, což se povedlo, a vyšlo mi i zakončení střelou nahoru pod břevno," popisoval Tecl. Vykreslil i druhý gól. „Bavil jsem se před zápasem se Špiťákem, tedy trenérem brankářů Michalem Špitem, který mě upozornil, že liberecký gólman chodí do jakéhosi rozštěpu. Jak jsem na něj běžel, tak jsem už věděl, že pokud udělá pohyb, zkusím dát míč jakoby pod něj," líčil kanonýr.

Výhra má pro Jablonec velký význam. „Byl to zřejmě náš nejlepší výkon na podzim. Jsem rád, že přišel zrovna v derby. A to i kvůli panu Peltovi, který z našich výsledků asi neměl radost. Teď jsme mu ji předvedeným fotbalem snad udělali. Těší mě i moje dva góly, ale především vítězství 3:0. Kdybych dal dvě branky a skončil by zápas třeba 2:2, bylo by to takřka k ničemu. Tahle to dopadlo, jak nejlépe mohlo," uvažoval Tecl.

Klucký si derby užíval

Byl to pikantní souboj i pro jabloneckého trenéra Zdeňka Kluckého, který v letech 2010-2013 působil v Liberci jako asistent tehdejších trenérů Petra Rady a po něm Jaroslava Šilhavého. Zažil tehdy napínavá a třaskavá derby na opačné straně než v současnosti, kdy má v roli hlavního kouče Jablonce největší zodpovědnost za týmové výsledky.

„Tahle utkání mají pokaždé říz a znovu jsem si derby užíval. Zvlášť, když jsme vyhráli. Ze soupeře jsme měli respekt, protože se snaží hrát aktivní fotbal. Studovali jsme libereckou hru v zápasech Evropské ligy. Nenechávali jsme jim prostor, protože jejich hráči jsou silní na míči. Nakonec jsme byli lepší a neproměnili jsme další vyložené šance, takže to mohlo být ještě jasnější pro nás," poukázal Klucký na faktory, které vedly k vítězství Jablonce.

Původně přišel k mužstvu jako dočasný trenér. „Trochu v nadsázce jsem říkal, že jsem u mužstva na brigádě. Ale když jsem u týmu, tak se cítím jako kouč se vším všudy. Moji práci musí zhodnotit vedení klubu. Do toho nemohu mluvit a neumím odpovědět, jak to bude dál," dodal Klucký po vydařeném střetnutí jabloneckých fotbalistů.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články