Hlavní obsah

Remíza s kvalitní Boleslaví není žádná tragédie, říká plzeňský záložník Kopic

Mladá Boleslav

Jejich pronásledovatelé, Slavia a Zlín, v pátek vyhráli. Fotbalisté Plzně jim o den později ve šlágru 14. kola chtěli zase odskočit. To se však lídrovi nepovedlo, na půdě Středočechů uhrál bezbrankovou remízu. Viktoriáni to ale za zásadní ztrátu nepovažují, byť je mrzí, že z duelu nevytěžili víc.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Chramosta z Mladé Boleslavi (vlevo) a Jakub Hromada z Plzně v souboji o míč.

Článek

„Věděli jsme, že týmy za námi vyhrály, dotáhly se na nás. O to víc jsme chtěli v Boleslavi zvítězit, abychom se jim zase vzdálili. Nepovedlo se, ale remíza není špatná. Boleslav je tak kvalitní tým, že remizovat s ní není žádná tragédie," prohlásil záložník Jan Kopic.

„Náš náskok se sice ztenčil, ale není to dramatické. Soustředíme se sami na sebe, jak hrají ostatní, neovlivníme. Zlín má fantastickou sezónu, znovu na nás dotírá. My ale uděláme vše pro to, abychom přezimovali na prvním místě," doplnil slovenský středopolař Jakub Hromada, který nerozhodný výsledek z Boleslavi také nepovažuje za velký neúspěch. Viktoriáni jím prodloužili sérii neporazitelnosti na 10 zápasů.

Šance Kovaříka viktoriány mrzí

„To je velké pozitivum. Boleslav má hodně kvalitní kádr, předvedla dobrý výkon," podotkl Hromada, jenž litoval promarněné příležitosti Jana Kovaříka v závěru nastaveného času. Pokud by svůj volej z pár kroků namířil mezi tyče, hosté si pravděpodobně odvezli tři body.

„Myslel jsem si, že to Honza tou svojí levačkou trefí. Bohužel. Dřív se nám dařilo vyhrát i na jednu střelu, teď to nešlo. Boleslav sice dobře bránila, my na krajích jsme však měli být v útočné fázi aktivnější," uvedl Kopic.

Plzeňští si naopak pochvalovali, že před vlastní brankou nedovolili Mladé Boleslavi skoro nic. Středočeši doposud vstřelili minimálně gól v každém utkání. „Venku se nám nyní daří nedostávat branky, což je potěšující. Jen je mrzuté, že dlouhodobě je naše ofenzíva o mnoho lepší doma než venku," pověděl Hromada. „I tak jsme ale byli výhře blíž," uzavřel Kopic.

Reklama

Související témata: