Hlavní obsah

Liberec selhal v derby. Nejsme kompaktní a doplácíme na chyby, posteskl si trenér Trpišovský po debaklu

Josef PešoutSport.czPrávo

Diametrálně odlišné pocity zažíval trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský při posledních dvou ligových vzájemných zápasech Slovanu se sousedním rivalem z Jablonce. Zatímco v únoru 2016 se společně s týmem radoval z vítězství na domácí půdě 3:2 po hattricku tehdejšího kanonýra Liberce Marka Bakoše, v duelu 14. kola probíhajícího ročníku první ligy jen nevěřícně kroutil hlavou nad debaklem 0:3 na jablonecké Střelnici. „Nejsme kompaktní na hřišti ani vevnitř,“ konstatoval Trpišovský po selhání svých svěřenců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Článek

Dovedete vystihnout příčiny současné mizérie libereckého mužstva?

Nedaří se nám udržet kompaktnost a z toho vznikají chyby. Jak nejsme kompaktní na hrací ploše, tak ani vevnitř. Musíme si věci vyříkat. Pořád čekáme, že dá někdo gól a zařídí výsledek. Tímto způsobem to ale nefunguje. Máme před sebou závěr náročného podzimu a něco se musí stát.

Už jste si stačil vyhodnotit, proč to nevyšlo v Jablonci?

Byl to z našeho pohledu nepovedený výkon a zápas po všech stránkách. Mrzí mě, jak jsme chybovali a že jsme odehráli utkání jinak, než jsme si říkali v přípravě. Prostě to sklouzlo jinam, než jsme chtěli. Soupeři jsme nabídli ofenzivní situace vlastními chybami. Mohli jsme se zvednout nedlouho před koncem prvního poločasu, ale po neproměněné penaltě jsme pustili Jablonec do vedení. To byly klíčové momenty. A pak se to opakovalo při druhém gólu hned na začátku druhé půle. Výsledek je ovlivněný našimi hrubkami a selháním během zápasu.

Co vás trápí nejvíce?

Jak už jsem naznačil, nedáváme góly. A neumíme využít důležité atributy, jako byla v Jablonci penalta za stavu 0:0 a předtím v zápase se Spartou červená karta soupeře. Bojujeme s hlavou a psychikou. Tak jako jsme si dříve vybírali pozitivní věci, otočilo se to teď proti nám a štěstěna se od nás odvrací. Končíme zápasy v křeči.

Navíc v Jablonci záhy odstoupil znovu zraněný útočník Milan Baroš.

Stalo se mu to už v prvním souboji. Má problémy s lýtkovým svalem. Trénujeme i na umělé trávě a přechody na hrací plochy jsou složité. Ale nechci v tom hledat příčinu.

Už ve čtvrtek vás čeká duel Evropské ligy s Karabachem.

Je to těžký soupeř. Máme pár dní, abychom po Jablonci něco udělali. Ale naše situace s nedostatky v koncovce je dlouhodobá. Po Karabachu přijde už v neděli liga se Slováckem.

Reklama

Související témata: